Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αλόννησος: Στολίζουν στον βυθό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε βάθος 20 μέτρων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παράτολμη και εντυπωσιακή ταυτόχρονα πρωτοβουλία είναι το υποβρύχιο δέντρο των ευχών, που «ανθίζει» ταυτόχρονα στη Βάρκιζα και την Αλόννησο…

με τη συμμετοχή μιας άξιας ομάδας δυτών. Το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε αρχικά σε βάρος 10 μέτρων και μέσα στις επόμενες μέρες θα μετακινηθεί σε βάθος 20 μέτρων, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτή καταδύσεων Βαγγέλη Παπατζιτζέ, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Αλόννησο, κινητοποιώντας δημιουργικά τον τοπικό πληθυσμό.

Οι ευχές καταφθάνουν διαρκώς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής και του δημοτικού σχολείου Αλοννήσου και γράφονται πάνω στις διακοσμητικές μπάλες και σε καρτελάκια που τοποθετούνται στο υποβρύχιο δέντρο. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε ήδη στη Βάρκιζα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υλοποιηθεί ανάλογη πρωτοβουλία στην Αλόννησο, με τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας και ειδικών.

Το υποβρύχιο δέντρο στολίζεται για τέταρτη χρονιά από το Βαγγέλη Παπατζιτζέ και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προσθέτουν διαρκώς και νέα στολίδια ανά τρεις μέρες, προκειμένου να γεμίσουν τα κλαδιά του. «Φέτος έχουμε έρθει σε συνεννόηση με την «Κιβωτό του κόσμου» που δημιουργήθηκε από τον π. Αντώνιο και φιλοξενεί παιδάκια και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δέντρο των ευχών…

Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο θα μείνει για όλη τη διάρκεια των γιορτών στη θάλασσα και σε βάθος 20 μέτρων, ενώ παράλληλα ο κόσμος μας στέλνει την ευχή που θέλει να μπει πάνω στο δέντρο, είτε με mail είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» όπως δήλωσε ο εμπνευστής της παραπάνω πρωτοβουλίας.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου –

taxydromos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε