Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Αμαλιάδα: Μπαλάκι σφήνωσε στο λαιμό βρέφους 8 μηνών – Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να σωθεί

Αμαλιάδα: Μπαλάκι σφήνωσε στο λαιμό βρέφους 8 μηνών – Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να σωθεί

Την ζωή σε ένα αγοράκι 8 μηνών λίγο έλειψε να στοιχίσει ένα μπαλάκι από παιχνίδι στην Αμαλιάδα, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της μητέρας του και των γιατρών αποδείχθηκαν σωτήριες.

Το βρέφος έβαλε κατά λάθος στο στόμα του το μπαλάκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Όλα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης όταν το 8 μηνών αγοράκι πήρε ένα μπαλάκι και το έβαλε στο στόμα του. Επιτόπου η μητέρα του επιχείρησε να του το πάρει για να μην το καταπιεί.

Ο πατέρας βρέφους ανέφερε μιλώντας στο Live News: «Το βρήκε εκεί σ’ ένα άλλο παιχνίδι του άλλου παιδιού, το έβαλε στο στόμα του. Σε δευτερόλεπτα… Η σύζυγος εκεί ήταν δηλαδή, από πάνω του. Αμέσως προσπάθησε να το βγάλει και από αντίδραση εκεί που πας να το βγάλεις αυτό προσπαθεί να αμυνθεί, να το κρατήσει. Και πήγε πιο κάτω (στο λαιμό) αυτό έγινε».

Το παιδί χάνει σφυγμό. Έντρομη η μητέρα δεν έχασε στιγμή και με τη βοήθεια ενός γείτονα πήγε το παιδί της μέχρι το νοσοκομείο Αμαλιάδας βλέπονταν το παιδί της να σβήνει… 

«Ήταν θέμα δευτερολέπτων» εξηγεί στο Live News ο γιατρός που κατάφερε με μια τσιμπίδα να βγάλει από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι μεγέθους 4 εκατοστών.

«Νόμιζαν ότι το παιδί είχε φύγει, ότι είχε χαθεί το παιχνίδι»

Ο Γενικός γιατρός νοσοκομείου Αμαλιάδας συνέχισε την περιγραφή των κρίσιμων λεπτών: «Οι γονείς πανικόβλητοι ήρθαν στα επείγοντα. Κατάπιε ένα μπαλάκι δεν μπορεί να αναπνεύσει. Μου το πέταξαν κυριολεκτικά στα χέρια. Ακούγοντας τις φωνές απ’ έξω νόμιζαν ότι το παιδί είχε φύγει. Ότι είχε χαθεί το παιχνίδι».

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στο βρέφος το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις του. «Είναι ό,τι χειρότερο να βλέπεις ένα 8 μηνών παιδάκι να φεύγει μέσα από τα χέρια σου γνωρίζοντας την αιτία, την βλέπεις μπροστά σου και δεν μπορείς να το σώσεις. Ευτυχώς με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε και σώσαμε το παιδί», τόνισε ο ιατρός.

Αφού κατάφεραν και έβγαλαν το μπαλάκι από το στόμα του παιδιού, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του. Κάτι που τελικά επετεύχθη», περιέγραψε ο κ. Αντωνόπουλος.

«Ήταν ειλικρινά θέμα δευτερολέπτων ούτε καν λεπτών»

Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε: «Και στους ανθρώπους εδώ αξίζουν χίλια μπράβο. Στο νοσοκομείο έγιναν θυσία οι άνθρωποι. Δεν έχω λόγια δηλαδή».

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου όπου νοσηλεύεται προληπτικά. Υπήρχε ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά αποφευχθεί.

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος, Γενικός γιατρός νοσοκομείου Αμαλιάδας περιγράφει: «Ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση. Ήταν ειλικρινά θέμα δευτερολέπτων ούτε καν λεπτών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου» και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του μωρού είναι σταθερή, χωρίς να αποπνέει κάποιο κίνδυνο».

Επιπλέον ο γιατρός θέλησε να συγχαρεί και την ομάδα ΔΙΑΣ που συνέβαλε κατά τα μέγιστα για την έγκαιρη και γρήγορη μεταφορά του μωρού στο νοσοκομείου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις