Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άμφισσα: Παραδόθηκε και έλυσε τη σιωπή του για τη δολοφονία της 13χρονης – Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία [vids]

Άμφισσα: Παραδόθηκε και έλυσε τη σιωπή του για τη δολοφονία της 13χρονης – Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία [vids]

Ο επιχειρηματίας που πυροβόλισε και σκότωσε την 13χρονη στην Άμφισσα στα χέρια της αστυνομίας. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας…

Παραδόθηκε στη Λαμία ο 34χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείτο από τις 4 Ιουνίου για τον θάνατο της 13χρονης Γιαννούλας στην Άμφισσα. Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμούς. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο 34χρονος παραδόθηκε χθες βράδυ (11-06-2018) στην αστυνομία. Ο δράστης μετά το φονικό εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας.

Οι αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας, αλλά και για την αποφυγή έντασης από τους Ρομά στην ‘Αμφισσα, προτίμησαν τη μεταφορά του στα κρατητήρια της ΑΔ Φθιώτιδας, ύστερα από διαπραγματεύσεις στις οποίες μετείχε και ο συνήγορός του, Πέτρος Μαντούβαλος, που προηγουμένως είχε σχετικές συζητήσεις, για να πείσει, όπως είπε, τον δράστη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαντούβαλος χθες το απόγευμα είχε συνάντηση μαζί του και τον έπεισε ότι πρέπει να παραδοθεί και καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε συνεργασία με τη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας. Ο συνήγορος αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στην κορυφή της Γκιώνας σε δυσπρόσιτη περιοχή για να αποφύγει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα γίνει η μεταγωγή του στην ‘Αμφισσα εντός της ημέρας, για να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ή αν τελικά θα ταξιδέψει μέχρι το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία ο ανακριτής ‘Αμφισσας ενώπιον του οποίου θα πρέπει να παρουσιαστεί να ζητήσει προθεσμία.

 

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της Λαμίας ωστόσο θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες. Περίπου στις 22:00 το βράδυ με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου ο 34χρονος πέρασε την πόρτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και παραδόθηκε προκειμένου να δικαστεί.

“Δεν ήθελα να σκοτώσω. Δεν ήθελα να πάρουν τα πράγματα αυτή την τροπή” φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο 34χρονος για τους πυροβολισμούς, που στοίχισαν τη ζωή στην 13χρονη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της 4ης Ιουνίου, ο επιχειρηματάς φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς τον στάβλο του και ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος έφυγε από τον καταυλισμό, πήγε πήρε το όπλο του και επέστρεψε.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό. Το αδικοχαμένο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Τη σκότωσε και εξαφανίστηκε

Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε ενώ στην Άμφισσα επικράτησε πανικός.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν αμέσως με τον φόβο επεισοδίων. Οι ρομά εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη και το έκαψαν, ενώ έσπασαν και την επιχείρησή του.

Με πληροφορίες από: dete / tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις