Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανάφη: Πλοίο δίνει μάχη με τους ανέμους για να δέσει στο λιμάνι

Ανάφη: Πλοίο δίνει μάχη με τους ανέμους για να δέσει στο λιμάνι

Οι άνεμοι στην Ανάφη είναι ισχυροί και το έργο των επιβατών εξαιρετικά δύσκολο. Το πλοίο δένει με δυσκολία και οι εικόνες καταγράφονται σε βίντεο…

Το πλοίο έχει μόλις δέσει στην Ανάφη και οι εικόνες κόβουν την ανάσα κατά διαστήματα. Ο καταπέλτης δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί και οι προσπάθειες για την αποβίβαση του ενός και μοναδικού επιβάτη είναι ριψοκίνδυνες. Το ίδιο δύσκολη είναι και η επιβίβαση ενός ατόμου που περίμενε στο λιμάνι του νησιού. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε ατύχημα. Είναι συνθήκες γνώριμες στους ναυτικούς, που τους χειμώνες εκτελούν δρομολόγια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο στο λιμάνι της Ανάφης αποτυπώνει τις δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι και οι ναυτικοί μας στα νησιά τον χειμώνα. Ειδικότερα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν πολλές μέρες, οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στα πολύ απλά πράγματα, όπως στην επιβίβαση και στην αποβίβαση από ένα πλοίο της γραμμής, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια ενώνοντας τα νησιά μεταξύ τους.

Στο βίντεο του cyclades24.gr, αποτυπώνεται η μεγάλη δυσκολία των ναυτικών, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να δέσουν τα πλοία σε λιμάνια, όπως έκανε ο Παριανός καπετάνιος Χρήστος Τζουάνης, στην Ανάφη.

Με αγωνιώδη προσπάθεια το “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” έδεσε τελικά στο λιμάνι την ώρα που χτυπιόταν από Γαρμπή (Νοτιοδυτικός άνεμος).

Πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επιβιβαστεί ένας και μοναδικός επιβάτης, να αποβιβαστεί ένα ακόμα άτομο αλλά και να τροφοδοτήσει με φάρμακα και τρόφιμα το νησί της Ανάφης κόντρα στα ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις