Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναστάτωση στο Καστελλόριζο με το τουρκικό drone – “Μέχρι να προλάβουμε να αντιδράσουμε, εξαφανίστηκε”

Αναστάτωση στο Καστελλόριζο με το τουρκικό drone – “Μέχρι να προλάβουμε να αντιδράσουμε, εξαφανίστηκε”
Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το τουρκικό drone που το πρωί του Σαββάτου (26.09.2020) πέταξε πάνω από το Καστελλόριζο, έριξε κόκκινη μπογιά στην ζωγραφισμένη ελληνική σημαία στην είσοδο του λιμανιού και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας.  

“Ρωτάω να μάθω προς τα πού κατευθύνονται οι έρευνες και κανένας δεν λέει τίποτα. Δεν ξέρω πραγματικά πώς συνέβη αυτό. Το να υποψιαζόμαστε δεν λέει κάτι, το θέμα είναι τα πραγματικά γεγονότα ποια είναι. Ποιοι βρίσκονται πίσω από την βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου. Εύχομαι γρήγορα να μάθουμε την αλήθεια”, ανέφερε στο newsit.grο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Σαμψάκος.

Click4more: Οργή της Ελλάδας για το τουρκικό drone στο Καστελλόριζο: “Στη δικαιοσύνη οι υπαίτιοι”

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καστελλορίζου, Στρατής Αμύγδαλος, τόνισε: “Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να δούμε ποιοι βρίσκονται πίσω απ όλη αυτή την ιστορία. Η σημαία στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς μπορεί να έχει γίνει όλο αυτό, γι’ αυτό καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα. Εμείς καταδικάζουμε το περιστατικό έτσι και αλλιώς. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι κατά πόσο πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται ένα drone που πέταξε νωρίς χθες το πρωί γύρω στις 7 και για ένα τέταρτο τουλάχιστον έκοβε βόλτες πάνω από το λιμάνι. Ο ιδιοκτήτης του, μάλιστα, θεώρησε σωστό ταυτόχρονα να μας βάλει να ακούμε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας. Μέχρι να προλάβουμε να αντιδράσουμε εξαφανίστηκε. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις