Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κομοτηνή: Εμφανίστηκε έτσι και έγινε το πρόσωπο της ημέρας – Φτυστός ο Σουλεϊμάν [pics]

Κομοτηνή: Εμφανίστηκε έτσι και έγινε το πρόσωπο της ημέρας – Φτυστός ο Σουλεϊμάν [pics]

Με αυτή την εμφάνιση δεν ήταν δύσκολο να κεντρίσει τα βλέμματα και να καλέσει τους Κομοτηναίους στις γιορτές της γειτονικής Ξάνθης για το φημισμένο Καρναβάλι της πόλης.

Φτυστός ο… Σουλεϊμάν αυτός ο άντρας, που κέντρισε τα βλέμματα και βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να καλέσει τους ΄κατοίκους της Κομοτηνής να επισκεφτούν το Καρναβάλι της Ξάνθης. Με βλέμμα καθηλωτικό, ένα κίτρινο μαντίλι, τα δαχτυλίδια και την προσωπικότητά του, ήταν δύσκολο να μην κεντρίσει όλα τα βλέμματα πάνω του. Είναι ο βασιλιάς του καρναβαλιού της Ξάνθης και έκανε ένα απρογραμμάτιστο… πέρασμα από την Κομοτηνή, αλλά η ολιγόλεπτη παρουσία του στην πόλη δεν άφησε τα βλέμματα κανενός μακριά. Με μία σύντομη βόλτα μαζί του στο κέντρο της πόλης, έγινε θέμα συζήτησης, και προσκάλεσε περαστικούς στις γιορτές της γειτονικής Ξάνθης.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανοίγει η αυλαία του Καρναβαλιού στην Ξάνθη. Με ένα υπερθέαμα από ήχους, χορό και εντυπωσιακούς φωτισμούς θα ανοίξει η αυλαία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2019. Με τους χτύπους τυμπάνων να συντονίζονται στους χτύπους της καρδιάς δίνοντας τον παλμό της ζωής, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο κρουστών, ήχων και κίνησης ο Νίκος Τουλιάτος με την ομάδα Ηχοποιοί, θα συνοδέψουν τον Δήμαρχο της πόλης, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του θεσμού. Ταυτόχρονα η Ηχόδραση, άλλη μια ομάδα κρουστών, θα συντονιστεί και από κοινού θα παρουσιάσει ένα εκρηκτικό μείγμα ρυθμού και κίνησης.

Αμέσως μετά πνευστά όργανα θα ξεκινήσουν παρουσιάζοντας παραδοσιακούς ήχους. Η σκυτάλη σε ηχοχρώματα Βαλκανίων με συνοδεία φωνής. Η ομάδα Ηχόδραση και η Χρύσα Μωραΐτη θα συνεχίσουν σε παραδοσιακούς δρόμους με κρουστά και τραγούδι. Όλη η μουσική τελετουργία έχει να κάνει με την ψυχαγωγία, το κέφι, την διασκέδαση αλλά πολύ περισσότερο με την ειρήνη και την συνύπαρξη των λαών. Η διαφορετικότητα των κρουστών οργάνων κάθε περιοχής γίνεται μέσο επικοινωνίας και στο συνολικό αποτέλεσμα καθρεφτίζεται η πολιτισμική κουλτούρα των Βαλκανίων. Ακούσματα από χώρες όπως η Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία θα παρουσιαστούν με μια διαφορετική προσέγγιση. Το μουσικό ταξίδι θα καταλήξει βέβαια στην Ελλάδα και στην Ξάνθη όπου οργανώθηκε και προετοιμάστηκε ειδικά για να ανοίξει την μεγάλη αυτή γιορτή.

Πηγή: xronos.gr. Πληροφορίες από το cityofxanthi.gr

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις