Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο ντροπή! Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αλεξανδρούπολη [pics]

Μόνο ντροπή! Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αλεξανδρούπολη [pics]
Φωτογραφία reportal.gr

Δεν σεβάστηκαν ούτε τους νεκρούς! Πέταξαν φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και βεβήλωσαν μνήματα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αλεξανδρούπολη.

Εικόνες ντροπής στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης όπου χρυσαυγίτες σχημάτισαν πάνω σε τάφους σύμβολα της οργάνωσης και πέταξαν φυλλάδια του κόμματος.

Οι χρυσαυγίτες ζωγράφισαν με σπρέι σύμβολα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, όπως ο στόχος και ο μαίανδρος, πάνω σε τάφους, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με συνθήματα όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το reportal.gr

Την επίθεση στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αλεξανδρούπολη επιβεβαίωσε και καταδίκασε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη» Δαγλή Γιασάρ, σημειώνοντας ότι υπεύθυνη για τη φύλαξη του χώρου όπως και για την προστασία της βακουφικής περιουσίας είναι η Διαχειριστική Επιτροπή Τεμένους Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά, ο βανδαλισμός έφτασε και στην… Τουρκία, με το Cnn Turk να κάνει λόγο για “επίθεση σε τουρκικό νεκροταφείο”.

Ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος καταδίκασε τον βανδαλισμό, κάνοντας λόγο για… προβοκάτσια. “Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα την βάρβαρη και βέβηλη ενέργεια στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Αλεξανδρούπολης. Ο σεβασμός των νεκρών αποτελεί ύψιστη ηθική αξία για τους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων όπως μαρτυρεί η “Αντιγόνη” του Σοφοκλέους.

Για μια ακόμη φορά έστησαν μία προβοκάτσια εις βάρος της Χρυσής Αυγής και μάλιστα σε περίοδο προεκλογική. Απαιτούμε πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως για να σταματήσουν επιτέλους οι συκοφάντες μας να μας συνδέουν με ενέργειες, τις οποίες κατηγορηματικά καταδικάζουμε”.

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις