Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πνίγεται η Ροδόπη! Ποτάμια οι γειτονιές – Απροσπέλαστοι δρόμοι και τόνοι νερού!

Πνίγεται η Ροδόπη! Ποτάμια οι γειτονιές – Απροσπέλαστοι δρόμοι και τόνοι νερού!
xronos

– Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα το τελευταίο 24ωρο έχει “πνίξει” τα πάντα στο νερό
– Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους – Κάποιοι έχουν κλείσει
– Το νερό έχει περάσει και μέσα σε σπίτια ενώ πλημμύρισε και μοναστήρι
– Εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές

Μεγάλα προβλήματα έχει φέρει η κακοκαιρία, και η συνεχής βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου. Ο δρόμος Κομοτηνής – Μαρώνειας έχει κλείσει σε σημεία, καθώς είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού.

Στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης, θυμίζουν πλέον λίμνες, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα μέσα στον οικισμό και σε κάποια σπίτια που έχουν πάρει νερά. Μεγάλο πρόβλημα στα Αμάραντα Ροδόπης, όπου σπίτια έχουν γεμίσει με πλημμυρήσει, ενώ η είσοδος στο χωριό είναι ανέφικτη λόγο λόγω του όγκου των υδάτων. Μηχανήματα του Δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικές απεγκλωβίζουν κόσμο από σπίτια

Ο δρόμος Κομοτηνής – Φαναρίου έχει επίσης πλημμυρισμένα τμήματα και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους οδηγούς. Στο ύψος των Φατήριακων το πρόβλημα είναι έντονο, μάλιστα το μοναστήρι πλημμύρησε με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει.

Πλημμυρισμένα σπίτια έχουμε επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή.

Εντός της πόλης τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε τρία σημεία, στη Μαραθώνος, στην περιοχή του Χάρμαλη και στην περιοχή του Τζελάρ Μπαγιάλ, σύμφωνα με τα συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ που από νωρίς το πρωί επεμβαίνουν σε κλήσεις πολιτών και προβληματικές περιοχές.

Οι γέφυρες στην είσοδο της πόλης είναι ένα ακόμη σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς έχει πλημμυρήσει ενώ έχουν γίνει και ατυχήματα.

Ο δρόμος Φύλακας προς Βένα είναι είναι αδιάβατος και επικίνδυνος, ενώ όπως μας ενημερώνουν οι εκεί δημοτικές αρχές, ζητούν από την αστυνομία να την κλήσει λόγο επικινδυνότητας.

Δείτε τις εικόνες:

Πηγή: xronos

 

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις