Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το πρώτο ιχθυοτροφείο πέστροφας στην ορεινή Ροδόπη

Το πρώτο ιχθυοτροφείο πέστροφας στην ορεινή Ροδόπη
ΦΩΤΟ από το inkomotini

Ιχθυοτροφείο στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, σε υψόμετρο τετρακοσίων μέτρων και μια ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα; Κι όμως γίνεται!

Πρόκειται για τη μονάδα εκτροφής πέστροφας που λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στη θέση «Κάτω πηγές Καρδάμου», μεταξύ των οικισμών Δρανιά και Κάρδαμος, δυτικά της Οργάνης.

Πρωτεργάτες του εγχειρήματος είναι ο ιδιοκτήτης κ. Χαλήτ Ιμπράμ και ο υπεύθυνος παραγωγής κ. Χουσεΐν Γιολούτς. Με ίδια κεφάλαια και με πολύ μεράκι, αναβίωσαν μια προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει πριν από δύο σχεδόν δεκαετίες αλλά είχε μείνει στη μέση. Ως «προίκα» από εκείνη την πρώτη τους προσπάθεια, ήταν οι οκτώ δεξαμενές των 90 τ.μ. έκαστη που είχαν κατασκευάσει.

Με αυτές ως «θεμέλιο» ξεκίνησαν το καινούργιο τους εγχείρημα μέσα στο 2017 και εδώ και έναν μήνα έχουν τους πρώτους καρπούς των κόπων τους. Προς το παρόν εκτιμούν ότι η παραγωγή τους θα περιοριστεί σε δύο τόνους πέστροφας, ενώ οι προσδοκίες για την παραγωγή που θα έχουν από το προσεχές φθινόπωρο είναι αυξημένες. Ως προς την ποιότητα των ψαριών, τα καθαρά νερά που πηγάζουν από τα βουνά της Ροδόπης αποτελούν το αναμφισβήτητο εχέγγυο.

Πηγή: inkomotini

Αν. Μακεδονία και Θράκη Τελευταίες ειδήσεις