Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άνδρος: Νεκρός για λίγα δευτερόλεπτα – Επανέφεραν στη ζωή τον δρομέα που κατέρρευσε σε δρόμο!

Άνδρος: Νεκρός για λίγα δευτερόλεπτα – Επανέφεραν στη ζωή τον δρομέα που κατέρρευσε σε δρόμο!

Η περιπέτειά του 68χρονου, είχε αίσιο τέλος και μετά από ολιγόωρη νοσηλεία στο Κ.Υ Άνδρου. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σύρου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο…

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή (22/04/2018) κατά την διάρκεια του αγώνα των 10 χιλιομέτρων του Αφανή Ναύτη, όταν 68χρονος υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να παγώσουν οι πάντες στο νησί της Άνδρου. Για καλή του τύχη, δίπλα στο περιστατικό βρέθηκε ο ναυαγοσώστης Στάθης Αβραμίδης, ο όποιος ενήργησε άμεσα με την βοήθεια του Διασώστη Εθελοντή Χρήστου Χουχουλή οι οποίοι σαν ήρωες απέτρεψαν τα δυσάρεστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 68χρονος δρομέας που ήταν επισκέπτης του νησιού, σωριάστηκε στο έδαφος και ήταν κυριολεκτικά νεκρός λόγω ανακοπής, ωστόσο  οι άμεσες ενέργειες γιατρών και εθελοντών απέτρεψαν τα χειρότερα και τον επανέφεραν στη ζωή.

Επίσης η επέμβαση του ΕΚΑΒ Άνδρου ήταν αστραπιαία και καθοριστική για τη διάσωση του ασθενούς, ο όποιος επανήλθε με απινίδωση και σταθεροποιήθηκε χάρη της φροντίδας των διασωστών του ΕΚΑΒ Ανδρου.

Η περιπέτειά του 68χρονου, είχε αίσιο τέλος και μετά από ολιγόωρη νοσηλεία στο Κ.Υ Άνδρου. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σύρου, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο το έμπειρο ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό της Σύρου, παρακολουθεί στενά την υγεία του 68χρονου δρομέα οποίος είχε ιστορικό εμφράγματος με τρία by Pass προ διετίας.

Ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση τόσο στους διασώστες όσο και στους Ιατρούς. “Ως ιατρός και ως δήμαρχος θέλω να δώσω, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Δήμου, πολλά συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ Άνδρου, στους ιατρούς του Κ.Υ.Ανδρου, στους διασώστες του Μαρκόπουλου και στον Στάθη Αβραμίδη καθηγητή Ναυαγοσωστικής, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επανέφεραν στη ζωή έναν συνάνθρωπό μας, ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια των αγώνων του Σαββατοκύριακου, χωρίς να συμμετέχει ενεργά σε αυτόν.

Ύστερα από συνεχή προσπάθεια ο ασθενής ανετάχθη, κυριολεκτικά επανήλθε στη ζωή, νοσηλεύτηκε στο Κ.Υ. Ανδρου και διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου νοσηλεύεται. Τέτοιες πράξεις μας συγκινούν και μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε!!!”

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις