Πέμπτη, 22 Φεβ.
12oC Αθήνα

Άνδρος: «Θεία δίκη» για ανήλικη ιερόσυλη και τον φίλο της που χτυπούσαν εκκλησίες

Άνδρος: «Θεία δίκη» για ανήλικη ιερόσυλη και τον φίλο της που χτυπούσαν εκκλησίες

Μία ανήλικη και ο 24χρονος σύντροφός της, έβαζαν στο στόχαστρο εκκλησίες. Η Άνδρος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται μετά τις συλλήψεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης…

Η Άνδρος στο επίκεντρο μετά τις δύο συλλήψεις και τα στοιχεία για τα χτυπήματα που έρχονται στο φως. Δράστες μία ανήλικη και ο 24χρονος σύντροφός της, που το τελευταίο διάστημα δεν είχαν σταματήσει να κάνουν διαρρήξεις σε εκκλησίες του νησιού. Έφευγαν με χρήματα που υπήρχαν στα παγκάρια αλλά και τάματα πιστών. Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τα χαρακτηριστικά τους και οι εικόνες οδήγησαν τα βήματα των αστυνομικών προς την εξιχνίαση.

Όταν εντοπίστηκαν, ο νεαρός επιτέθηκε στους αστυνομικούς του σταθμού Υδρούσας. Ωστόσο, δεν απέφυγε τις χειροπέδες και, κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε στην κατοικία τους βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και τα αφιερώματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των εκκλησιών και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Στα ίχνη των ιερόσυλων οδήγησε η εμπεριστατωμένη διερεύνηση των τεσσάρων κλοπών και η αξιοποίηση ευρημάτων. Σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία ο 23χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου με την αυτόφωρη διαδικασία καθώς κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων, ενώ η 17χρονη κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις