Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανώγεια: Ακόμα να «μιλήσει» η βαλλιστική για τα φονικά που έκλεισαν δυο σπίτια

Ανώγεια: Ακόμα να «μιλήσει» η βαλλιστική για τα φονικά που έκλεισαν δυο σπίτια

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από το διπλό φονικό στα Ανώγεια, που έγινε η αιτία ώστε να βυθιστούν για πάντα στο πένθος οι οικογένειες του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και άλυτο εξακολουθεί να παραμένει το μυστήριο αναφορικά με το όπλο, που σκότωσε τον ηλικιωμένο μαντιναδολόγο.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr εμπλεκόμενο πρόσωπο στην υπόθεση, τα επίσημα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ ακόμα δεν έχουν δοθεί στις ανακριτικές αρχές με αποτέλεσμα τα ερωτήματα που προέκυψαν από την πρώτη κιόλας στιγμή να αναζητούν λύση.

Μπορεί σε πρώτη φάση να έγινε γνωστό πως και τα δυο όπλα που συμμετείχαν στο φονικό τόσο του προφυλακισθέντα γιου του μαντιναδολόγου Μανόλη Καλομοίρη όσο και του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη να συσχετίστηκαν με τους κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος που βρέθηκαν στο σημείο, ωστόσο αυτό που καθυστερεί επίσημα τουλάχιστον είναι η απάντηση στο ερώτημα πια βολίδα σκότωσε τον μαντιναδολόγο.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αναμένεται όλο αυτό το διάστημα με μεγάλη αγωνία και από τις δυο οικογένειες, καθώς θα προσδιορίσει στο 100% το πιστόλι, το οποίο του αφαίρεσε την ζωή, καθώς και την πορεία που ακολούθησε η σφαίρα.

Μέχρι εκείνη την ώρα οι δυο πλευρές πάντα σε συνεννόηση με τους δικηγόρους τους, έχουν αποφασίσει όσο κι αν μέσα τους πονάνε να κρατήσουν μια απόσταση από την όλη ιστορία, προκειμένου να μην χαθούν οι ισορροπίες.

Το διπλό φονικό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αιτία του φονικού ήταν ένας καβγάς που σημειώθηκε μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του Μανόλη Καλομοίρη ο οποίος πήρε γρήγορα άγριες διαστάσεις. Φαίνεται πως ο λόγος δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές – που είχαν λυθεί προ πολλού – αλλά ένα… παρκάρισμα.

Μαρτυρίες ανέφεραν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει ωστόσο δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή.

Οι δύο οικογένειες είχαν αρκετές σχέσεις μεταξύ τους καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται στον ίδιο δρόμο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις