Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανώγεια: Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη

Ανώγεια: Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη

Συνεχίστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου, Μανώλη Στρατάκη την Κυριακή των Βαΐων του 2017 στα Ανώγεια με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων κάθισαν εκ νέου ο 54χρονος κτηνοτρόφος καθώς και ο 22χρονος γιος του.

Μετά τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους, όπως είχε κάνει και πρωτόδικα σύμφωνα με το cretapost.gr.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 22χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για 37 συνολικά έτη (για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή) ενώ ο 54χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια ποινή κάθειρξης (για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Πώς έγινε το φονικό

Να σημειωθεί ότι το έγκλημα είχε σημειωθεί την Κυριακή των Βαίων του 2017, σε αγροτική περιοχή των Ανωγείων. Οι κτηματικές διαφορές φόρτισαν τη συνάντηση των τριών ανδρών τη μοιραία ημέρα και πολύ γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς, στη διάρκεια του οποίου πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον του 23χρονου. Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο αιμόφυρτος Μανόλης Στρατάκης που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα μεταφέρονταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι γιατροί είχαν κρίνει πως ήταν απολύτως αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ωστόσο ο οργανισμός του νεαρού κτηνοτρόφου δεν άντεξε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή καθ’ οδόν προς το εφημερεύον νοσοκομείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις