Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανώγεια: Παραδόθηκε το πρόσωπο κλειδί στο διπλό φονικό! Στην ίδια εκκλησία οι κηδείες των θυμάτων (Φωτό)

Ανώγεια: Παραδόθηκε το πρόσωπο κλειδί στο διπλό φονικό! Στην ίδια εκκλησία οι κηδείες των θυμάτων (Φωτό)

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών στο Ρέθυμνο βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο 29χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που αναζητούνταν από χθες για συμμετοχή στη φονική συμπλοκή, που σημειώθηκε στα Ανώγεια.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο 29χρονος παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου και τώρα θα κληθεί να δώσει τη δική του εξήγηση για το αιματηρό συμβάν, που έχει προκαλέσει συναγερμό στην αστυνομία. Ο φόβος για βεντέτα ανάμεσα στις δύο οικογένειες είναι διάχυτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ο γιος του 63χρονου συμμετείχε στην αρχική λογομαχία μεταξύ του πατέρα του και του 30χρονου, αλλά και στην εξέλιξη του αιματηρού επεισοδίου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63 πατέρα του.

Αμέσως μετά, ο νεαρός άνδρας -γιος του 63χρονου θύματος- τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι Αρχές τον αναζητούσαν, σε συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις τόσο του Ρεθύμνου όσο και του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 63χρονος -ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων- δέχτηκε μία σφαίρα στο σώμα του από το όπλο του 30χρονου. Από το όπλο του γιου τού θύματος, ο 30χρονος δέχτηκε έξι σφαίρες. Αυτή την ώρα στο χωριό επικρατεί απόλυτη σιωπή, ενώ αναμένεται το απόγευμα να γίνει η κηδεία του 30χρονου στα Ανώγεια και αύριο (Δευτέρα) η κηδεία του 63χρονου.

Έτσι έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, όλα άρχισαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ του 30χρονου θύματος με τον γιο του 63χρονου για κτηματικές διαφορές. Ο 30χρονος δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν. Ωστόσο, το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί.

Click4more: Ανώγεια: Συγκλονίζει το μοιρολόι της αδερφής του Γιώργου Ξυλούρη μετά το διπλό φονικό! “Με γλίτωσες από τον θάνατο”

Ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε οπλισμένος από το σπίτι του και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, θέλοντας να αποτρέψει το κακό μπήκε στη μέση για να μην γίνει μακελειό, αλλά “έφαγε” μία σφαίρα.

Στη συνέχεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός ο Ξυλούρης που δέχτηκε 6 ή κατά άλλες πληροφορίες 8 σφαίρες (στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη κυρίως), ενώ υπήρξε και τραυματισμός (κάτω στο πόδι) άλλου 30χρονου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Η σορός του Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ του Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σήμερα θα γίνει η νεκροψία- νεκροτομή. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας υπό τον φόβο των επεισοδίων μετά το διπλό φονικό, οι οποίες παραμένουν στο σημείο.

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Καλομοίρης

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο ένας από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια, ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”. Είχε φιλοξενηθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αντικείμενο τη λαογραφία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Πηγές: cretalivecreta24ekriti

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις