Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανώγεια: Συγκλονίζει η δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη – Απειλές και φόβοι για βεντέτα [pics]

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Νεκρός ο 24χρονος Μανόλης Στρατάκης μετά από άγριο καυγά με στενό του συγγενή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό. Άφαντος ο δράστης του στυγερού εγκλήματος…

Μαύρη, Μεγάλη Δευτέρα, ξημέρωσε στα Ανώγεια που θρηνούν τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου που χάθηκε για  ασήμαντη αφορμή. Ο 24χρονος Μανόλης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πρώτου ξαδέρφου του πατέρα του με αφορμή τις κτηματικές διαφορές, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Το φονικό που σημειώθηκε χθες το απόγευμα με θύμα τον 24χρονο Μανόλη Στρατάκη έχει σημαδέψει το χωριό με την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή υπό το φόβο βεντέτας. Ο δράστης παραμένει άφαντος και αναζητείται, την ώρα που το πέπλο του θρήνου έχει σκεπάσει το χωριό. Μάλιστα με το πρώτο φως της ημέρας αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα αυτοψία στην περιοχή.

Ο άτυχος νεαρός έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα στο στήθος και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Είχε προηγηθεί άγριος καυγάς με τον ξάδερφο του πατέρα του, που δε δίστασε να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει εναντίον του. Η πλευρά του δράστη υποστηρίζει ότι δέχθηκε πυροβολισμούς και πως το αυτοκίνητό του, χτυπήθηκε ενώ κατευθυνόταν στο σημείο. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο δράστης, το σπίτι του οποίου είναι σε πολύ κοντινή απόσταση με αυτό του θύματος, θα παραδοθεί πιθανότατα κατά την κηδεία του 24χρονου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα όταν τα δύο ξαδέρφια ξεκίνησαν να τσακώνονται για τα κτήματα. Τα αίματα κάποια στιγμή άναψαν και ο 45χρονος δράστης πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον 24χρονο. Λίγο αργότερα έγινε καπνός ενώ το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων με τους γιατρούς να κρίνουν την απαραίτητη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Ωστόσο ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε