Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άνοιξε η τουριστική περιόδος στο Ηράκλειο! Έφτασαν οι πρώτοι Γερμανοί τουρίστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρεμιέρα σήμερα της φετινής τουριστικής περιόδου με χαμόγελα αισιοδοξίας καθώς στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» έφθασαν οι πρώτοι 188 Γερμανοί τουρίστες. Πρόκειται για την πτήση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Air Berlin» που έκανε «ποδαρικό» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για το 2016.

Τους τουρίστες καλωσόρισαν στην αίθουσα αφίξεων με μια μικρή εκδήλωση εκπρόσωποι της περιφέρειας Κρήτης κατά την οποία προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα και τσικουδιά. Τους πρώτους Γερμανούς επισκέπτες στο νησί για φέτος υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας. Παράλληλα παραδοσιακά ντυμένοι άνδρες και γυναίκες από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων Κρήτης χόρεψαν και κέρασαν τους πρώτους τουρίστες.

«Ξεκινάμε δυναμικά τη φετινή τουριστική περίοδο, έχουμε ήδη 20% αύξηση στην πρώτη πτήση από Γερμανία», ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης τονίζοντας ότι η Κρήτη είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός, φιλόξενος προορισμός, κάτι που είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το μήνυμα εισπράττουμε και από τις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες συμμετέχουμε ως περιφέρεια στο εξωτερικό. Τα μηνύματα για τις φετινές αφίξεις είναι πάρα πολύ θετικά».

Ο κ. Πλιάκας τόνισε πως η Γερμανία είναι η «μεγάλη μας αγορά» και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, και φέτος μπορεί να κινηθεί ακόμα και στο +50% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε