Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Συχνοί οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Συχνοί οι πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά

Η ρίψη πυρών από την τουρκική πλευρά αποτελεί συχνό φαινόμενο υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς με αφορμή πληροφορίες που ανέφεραν νέο σκηνικό έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με Τούρκους να εξαπολύουν πυρ εναντίον στρατιωτών της Frontex.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ξεκαθαρίζει στο GRTimes ότι το άκουσμα πυροβολισμών από την τουρκική πλευρά, δεν αποτελεί κάποια πρωτοτυπία. Οι Έλληνες στρατιώτες και κάτοικοι πέριξ του συνοριακού σταθμού έχουν συνηθίσει να ακούν ριπές πυροβολισμών, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές ούτε από πού ακριβώς προέρχονται, αλλά ούτε τι στόχο έχουν, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δε συνδέονται πάντα οι πυροβολισμοί με κάποιο «θερμό επεισόδιο».

«Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύονται πάσης φύσεως πυροβολισμοί πέριξ των συνόρων. Ωστόσο, δεν έχω την πληροφορία ότι επρόκειτο για επίθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το e-evros.gr, στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές αναφέρουν: «Προς εμάς δεν έχει ανοίξει κανείς πυρ. Ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία έχει δεχτεί πυρά Τούρκων». Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η Frontex διέρρευσε ψευδή είδηση.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν, ότι «ο ρόλος της Frontex είναι να καταγράφει κάθε περιστατικό και να ενημερώνει όλες τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα. Ενημερωνόμαστε για κάθε κίνηση της τουρκικής πλευράς και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο στον Έβρο», ενώ το άκουσμα πυροβολισμών από την τουρκική πλευρά καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της καθημερινής αναφοράς της Frontex, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επρόκειτο για θερμό επεισόδιο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις