Σάββατο, 24 Φεβ.
16oC Αθήνα

Αντιτορπιλικό Βέλος: Φεύγει από τη Θεσσαλονίκη για τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Αντιτορπιλικό Βέλος: Φεύγει από τη Θεσσαλονίκη για τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας

Το αντιτορπιλικό Βέλος ετοιμάζεται να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και θεωρρείται εξαιρετικά αμφίβολο να επιστρέψει στην πόλη…

Ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας, όπως φαίνεται, θα είναι ο επόμενος προορισμός του αντιτορπιλικού “Βέλος”, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού 102FM της ΕΡΤ3. Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε φάση προετοιμασιών προκειμένου να είναι έτοιμο για τον επόμενο πλου.

Στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας το πλοίο θα δεξαμενιστεί και θα περάσει την προγραμματισμένη περιοδική συντήρηση. Όσο για το μέλλον του; Δύσκολο φαντάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, παρά την επιθυμία πολλών κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλά θα εξαρτηθούν και από τις όποιες αλλαγές στην ηγεσία των Ε.Δ. ενώ το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το πλοίο στην Κύμη μάλλον απομακρύνεται.

Οι πρόσφατες ζημιές στο αντιτορπιλικό Βέλος

Κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας τον περασμένο Νοέμβριο, το αντιτορπιλικό Βέλος είχε υποστεί ζημιές. Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις