Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντωνία «Μπουμπού» Παπαδομανωλάκη: Ποια ήταν η κολλητή φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη που έφυγε από τη ζωή

Αντωνία «Μπουμπού» Παπαδομανωλάκη: Ποια ήταν η κολλητή φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη που έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία μόλις 69 ετών έφυγε σήμερα (28.12.2022) από τη ζωή η Αντωνία «Μπουμπού» Παπαδομανωλάκη, γνωστή Χανιώτισσα και κολλητή φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Πώς να χωρέσει σε μια παράγραφο μια ολόκληρη ζωή; Πώς να μιλήσεις για την τύχη που είχα να σε έχω όλη μου τη ζωή και την άρνηση που έχω να δεχτώ ότι ο μισός μου εαυτός φεύγει; Κανείς για μένα δεν θα μπορέσει να καλύψει την απουσία σου» έγραψε, σε ένα σπαρακτικό post, για τη φίλη της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Με την Αντωνία Παπαδομανωλάκη τις συνέδεε βαθιά και πολύχρονη φιλία αλλά και μια κουμπαριά. Η Ντόρα Μπακογιάννη και η εγγονής της, το Ντοράκι της, είχαν βαφτίσει, πριν από μερικά χρόνια, την Αντωνία, την εγγονή της «Μπουμπούς» Παπαδομανωλάκη.

Η Αντωνία Μποτωνάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1953. Ο πατέρας της, ο φιλόλογος Μιχάλης Μποτωνάκης, ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κάπως έτσι, γνώρισε και τη Ντόρα. Και έδεσαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Μέχρι που μεγάλωσαν, έκαναν παιδιά και εγγόνια. 

Σπούδασε γαλλική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις σπουδές της, παντρεύτηκε τον γνωστό γιατρό – ακτινολόγο των Χανίων, Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκη με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δημήτρη και τη Μαρία.

Διετέλεσε προϊσταμένη στη ΔΕΗ Χανίων, ενώ ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία και ήταν πολλά χρόνια στον «Κήρυκα Χανίων» και διευθύντρια στα ΚΕΚ Ιδέα. Ήταν ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων, μέλος της ΚΕΔΚΕ και ενεργό μέλος του Δήμου Βουκολιών και μέλος του φιλολογικού συνδέσμου Χρυστόστομος.

Ήταν, επίσης, συγγραφέας και συνεπιμελήτρια του βιβλίου «Γαία Χανίων» από τις εκδόσεις Οίτυλο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις