Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απανωτοί δυνατοί σεισμοί στην Κρήτη

Απανωτοί δυνατοί σεισμοί στην Κρήτη

“Χόρεψε” στον ρυθμό του εγκέλαδου η Κρήτη. Τρεις απανωτοί σεισμοί από 4,4 μέχρι 5,1 Ρίχτερ. Η εκτίμηση του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

Τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά ξημερώματα της Δευτέρας στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, οι σεισμοί σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρώτη «ισχυρή» δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας.

Η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” και στην εκπομπή “Πρωινή παρέα”, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας εκτίμησε πως δεν υπάρχει ανησυχία και πως δεν αναμένεται κάποιος πιο ισχυρός σεισμός.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις