Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι συγγενικά τους πρόσωπα παίρνουν λεφτά

Απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους και προσποιούμενοι συγγενικά τους πρόσωπα παίρνουν λεφτά
Intime News (αρχείο)

Έρευνες των αστυνομικών αρχών για να εντοπίσουν απατεώνες στη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, εξαπάτησαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Καβάλα και τη Δράμα, αποσπώντας χρηματικά ποσά.

Στην πρώτη περίπτωση, το απόγευμα της Παρασκευής (17.1.2020), στην Καβάλα κάποιος από τους απατεώνες επικοινώνησε τηλεφωνικά με 78χρονη γυναίκα, παρουσιάστηκε ως γιατρός και προφασίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, άγνωστη δράστης προσποιήθηκε την κόρη της ηλικιωμένης και την προέτρεπε να την βοηθήσει, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσει να παραδώσει 1.600 ευρώ σε συνεργό, η οποία πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου (18.1.2020) στη Δράμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με 90χρονη γυναίκα στην οποία παρουσιάστηκε, επίσης, ως γιατρός και με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ σε άγνωστο συνεργό, ο οποίος επισκέφθηκε στο σπίτι της, παρέλαβε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις