Τετάρτη, 29 Μαΐ
24oC Αθήνα

Απάτη στη Σύμη: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός της

Απάτη στη Σύμη: Περίμενε επιστροφή χρημάτων και άδειασε ο τραπεζικός λογαριασμός της

Νέα απάτη στη Σύμη, με μια γυναίκα να προσπαθεί να πάρει πίσω τα χρήματα που έκαναν φτερά από τραπεζικό της λογαριασμό…

Πίστεψε πως είχε να κάνει με υπάλληλο του λογιστικού της γραφείου στη Σύμη. Αυτό ήταν το κλειδί για την ολοκλήρωση της απάτης. Η γυναίκα έκανε το μεγάλο λάθος και έδωσε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό. Πολύ γρήγορα 14.818 ευρώ που υπήρχαν μέσα μεταφέρθηκαν και όταν κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα, απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Μια νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με θύμα μια 50χρονη κάτοικο στη Σύμη απασχολεί το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Την 15η Φεβρουαρίου 2023 καταγγέλθηκε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς στο κινητό της τηλέφωνο, άγνωστος άνδρας και με την παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών και δη προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστικού γραφείου όπου συνεργάζεται και με την πρόφαση επιστροφής χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η., κατάφερε αρχικώς να υποκλέψει τους κωδικούς e-banking.

Στη συνεχεία καθώς και με την χρήση κωδικών που απεστάλησαν από την τράπεζα μέσω μηνυμάτων στη συσκευή κινητού τηλεφώνου της, όπως επίσης και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, κατάφερε να προβεί παράνομα στην εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών και στη μεταφορά χρηματικού ποσού ύψους 14.818 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, το χρηματικό ποσό απεστάλη ηλεκτρονικά σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις