Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Απάτη στην Άρτα: Κλοπή με λεία 10.700 ευρώ μπροστά στα μάτια της

Απάτη στην Άρτα: Κλοπή με λεία 10.700 ευρώ μπροστά στα μάτια της

Η απάτη στην Άρτα εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ούτε τα χρήματα, ούτε τα κοσμήματα που έκαναν φτερά από το σπίτι…

Η κλοπή και η απάτη στην Άρτα ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με μια «συνταγή» δοκιμασμένη. Η άτυχη γυναίκα παγιδεύτηκε και πείστηκε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά στο σπίτι της. Έκανε ό,τι της ζητούσε ο άντρας που βρισκόταν απέναντί της και το έπαιζε υπάλληλος της ΔΕΗ. Έβαλε χρήματα και κοσμήματα αξίας, σε μία μαξιλαροθήκη και του άφησε το πεδίο ελεύθερο, δήθεν για να φτιάξει το πρόβλημα. Ο δράστης βούτηξε τα πάντα και έγινε καπνός.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας στην Άρτα κλοπή, που έγινε σε περιοχή της πόλης και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα. Ο κατηγορούμενος, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η., μπήκε σε σπίτι ηλικιωμένης και την έπεισε να τοποθετήσει σε μαξιλαροθήκη χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από πιθανό κίνδυνο, λόγω των εργασιών που θα εκτελούσε στον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 700 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει η ηλικιωμένη, και τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο, στο οποίο τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις