Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Απάτη στην Κρήτη: Τι λέει ο επιχειρηματίας που έχασε 10.000 ευρώ στο Ηράκλειο

Απάτη στην Κρήτη: Τι λέει ο επιχειρηματίας που έχασε 10.000 ευρώ στο Ηράκλειο

H απάτη στην Κρήτη στήθηκε με προσοχή και ο επιχειρηματίας που παγιδεύτηκε στο Ηράκλειο αποκαλύπτει όλα όσα έγινε και πέρασε εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα…

Η απάτη σε βάρος του επιχειρηματία στην Κρήτη έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στο Ηράκλειο. Αν και ο ίδιος κάποια στιγμή υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για παγίδα, έκανε το λάθος που περίμενε ο δράστης. Το άτομο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όταν διαπίστωσε αυτό που είχε συμβεί είχαν κάνει φτερά 10.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του.

Θύμα απατεώνων έπεσε την Τρίτη του Πάσχα γνωστός κρητικός επιχειρηματίας που είδε τελικά να αδειάζει μέσα σε δευτερόλεπτα ο τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας του. Το εντυπωσιακό είναι παρότι ο ίδιος σχεδόν άμεσα αντιλήφθηκε ότι του ετοίμαζαν χτύπημα, δεν πρόλαβε να σώσει τα χρήματα.

Όλα έγιναν χθες το πρωί μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Κρητικός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από «υπάλληλο της περιφέρειας Κρήτης» που ανέφερε ονοματεπώνυμο και στοιχεία συγκεκριμένα με σκοπό όπως είπε να του πληρώσει ένα τιμολόγιο που όφειλε η «περιφέρεια». Ένα ποσό των 700 περίπου ευρώ για μια εκδήλωση που είχε γίνει σε χώρο του.

Ο συγκεκριμένος απατεώνας δεν ήταν απλά πειστικός, αλλά απολύτως ξεκάθαρος, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του τιμολογίου, τις ημερομηνίες ακόμη και στο όνομα του προϊσταμένου που υπέγραφε το έγγραφο πληρωμής!

«Τα πάντα ήταν ξεκάθαρα και σαφή. Δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο. Με έπαιρναν γνωρίζοντας όλα τα στοιχεία» είπε στο cretalive.gr ο επιχειρηματίας. Ο οποίος ταυτόχρονα δέχτηκε κι ένα mail όπως του είπαν για την αποδοχή της πληρωμής- εξόφλησης από την περιφέρεια.

Εκεί ήταν και το λάθος. Με το που πάτησε το λινκ στην πραγματικότητα μπήκε κι έδωσε τα στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα άρχισαν να του μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, αλλά κάτι εκεί υποψιάστηκα» λέει ο επιχειρηματίας που ενώ από την μία γραμμή μιλούσε με τον απατεώνα από την άλλη κάλεσε την τράπεζα και ζήτησε να ελεγχθεί ο λογαριασμός.

«Ο λογαριασμός σας είναι μπλοκαρισμένος» του είπαν και όταν ζήτησε να ξεμπλοκαριστεί και να μην γίνει καμία συναλλαγή από την τράπεζα ζήτησαν συγκεκριμένο έγγραφο. Στη συζήτηση πάνω, που δεν διήρκεσε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα, διαπίστωσαν ότι ήδη είχαν φύγει από τον λογαριασμό πάνω από 10.000 ευρώ!

«Εγώ παρασύρθηκα από τα στοιχεία που μου έδωσαν οι απατεώνες και πείστηκα αρχικά, αλλά όταν κατάλαβα τι συνέβη και πήρα την τράπεζα δεν υπήρξε άμεση αντίδραση» είπε ο επιχειρηματίας που αντελήφθη εκ των υστέρων ότι το έγγραφο- τιμολόγιο ήταν ανεβασμένο στη «Διαύγεια» και από εκεί πήραν όλα τα στοιχεία!

Ο επιχειρηματίας έκανε τις κινήσεις που έπρεπε, πηγαίνοντας στην Αστυνομία για την καταγγελία, στις τράπεζες, αλλά κάνει έκκληση σε όλους να μην «τσιμπάνε» επ’ ουδενί από ένα τηλεφώνημα. «Δυστυχώς εγώ την πάτησα, να μην την πάθουν άλλοι. Πρέπει να μην έχουμε εμπιστοσύνη σε ένα τηλεφώνημα από όπου κι αν δήθεν προέρχεται, μην ανοίγουμε μέιλ, να είμαστε πάντα υποψιασμένοι» είπε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις