Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απελπισμένος Σύρος απειλούσε να μαχαιρωθεί στη Χίο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απελπισία και αγανάκτηση επικρατεί καθημερινά στα σημεία διαμονής προσφύγων και μεταναστών εντός κι εκτός της πόλης της Χίου. Εκατοντάδες πρόσφυγες αποζητούν να φύγουν από το νησί με κάθε μέσο, με τους περισσότερους από αυτούς να επιχειρούν την επιβίβασή τους στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά είτε ως λαθρεπιβάτες στις νταλίκες είτε έχοντας προμηθευτεί πλαστά έγγραφα τα οποία προηγουμένως έχουν ακριβοπληρώσει.

Από το γενικότερο σκηνικό δεν λείπουν και τα καθημερινά ακραία συμβάντα, όπως αυτό που συνέβη το μεσημέρι, στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας.

Όπως διαβάζουμε στο politichios, ένας άνδρας από τη Συρία, με τη χρήση μαχαιριού απειλούσε να αυτοκτονήσει μη αντέχοντας άλλο τον πολύμηνο εγκλωβισμό του στη Χίο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο Σύρος ζητούσε να εξεταστεί άμεσα το αίτημά του για άσυλο, αφού παραμένει στη Χίο από τον Απρίλιο. Πηγές αναφέρουν ότι ο πρόσφυγας απείλησε ακόμα και τους υπαλλήλους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, με την Αστυνομία όμως να μη διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει την απειλή σε τρίτους, λέγοντας ότι δεν έχει κατατεθεί καταγγελία από κάποιο υπάλληλο.

Ο Σύρος προσήχθη συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου για εξακρίβωση στοιχείων ενώ λίγο αργότερα, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν αφέθηκε ελεύθερος…

Πηγή: politischios

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε