Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απεργία: Κινητοποίηση 4.500 ανθρώπων στη Λέσβο! ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το LesvosPost
ΦΩΤΟ από το LesvosPost

“Παρέλυσε” η Λέσβος καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, συμμετείχαν μαζικά στις τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί.Στην Πλατεία Σαπφούς έγινε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και μελών του ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν και οι δικηγόροι της Λέσβου. Στα Κεντρικά Λύκεια έγινε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων. Τέλος στο Επιμελητήριο συγκεντρώθηκαν έμποροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην Επάνω Σκάλα έξω από το ΠΕΔΥ συγκεντρώθηκαν οι αγρότες, οι οποίοι κινήθηκαν και αυτοί προς την πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς)- μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- δυναμική ήταν η παρουσία αγροτών, ενώ εκεί ήταν και 7 τρακτέρ. Οι συγκεντρωμένοι, με μαύρες σημαίες και συνεχή κορναρίσματα έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην Λέσβο οι συγκεντρώσεις έγιναν χωρίς αστυνομική παρουσία. Φυσικά υπήρχαν διάσπαρτες αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ για παν ενδεχόμενο.. Επίσης αστυνομικές πήγες έλεγαν ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχουν συναντήσει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 4500 χιλιάδες. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων δεν έγινε το παραμικρό ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παραβρέθηκε το μπλοκ των αναρχικών.

Πηγή: LesvosPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε