Τετάρτη, 29 Μαΐ
25oC Αθήνα

Απεργία ΟΑΣΘ 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Απεργία ΟΑΣΘ 17 Απριλίου: Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν και τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (17.4.24) λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η κινητοποιήσει θα διαρκέσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Όπως έγινε γνωστό από το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα διατεθεί προσωπικό ασφαλείας για για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο.

Προσφυγή του ΟΑΣΘ κατά της απεργίας

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία «παράνομη και καταχρηστική». Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ.

Η οποία, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την «απαράδεκτη και εξόχως αντεργατική απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης να προσφύγει πλέον απευθείας κατά της ΓΣΕΕ και κατά της αυριανής 24ωρης Γενικής Απεργίας της Συνομοσπονδίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική».

«Η Συνομοσπονδία απαιτεί την απόσυρση αυτής της προκλητικής για το σύνολο των αγωνιζόμενων εργαζομένων της χώρας αγωγής, που επί της ουσίας στρέφεται κατά όλων εκείνων που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους. Τα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι πολλά τα οποία επιβάλλεται να απαντηθούν πολιτικά, όπως πολιτικά πρέπει να αναληφθεί και η ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του ΟΑΣΘ», επισημαίνει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Είναι μία «αυθόρμητη» απόφαση ενός Οργανισμού που εποπτεύεται από το υπουργείο Μεταφορών; Ή αποτελεί την πειθαρχημένη εφαρμογή του ανταπεργιακού μοτίβου δικαστικών προσφυγών του ΟΑΣΘ, το οποίο μόλις πρόσφατα απορρίφθηκε πανηγυρικά με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, θωρακίζοντας το δικαίωμα στην απεργία και τη συμμετοχή των εργαζομένων;».

«Για ποιο λόγο ένας Οργανισμός με τέτοια ψευδοεπιχειρήματα προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά μιας απεργίας που προκήρυξε η ανώτατη Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας; Ποια είναι η θέση του υπουργείου Μεταφορών γι’ αυτή την ενέργεια; Ο υπουργός Μεταφορών συμφωνεί ή διαφωνεί με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ;», σχολιάζει η ΓΣΕΕ.

Και καταλήγει: «Ως Συνομοσπονδία αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μια τέτοια ενέργεια λαμβάνει χώρα «αυθόρμητα» και δίχως πολιτική προτροπή. Ο κόσμος της εργασίας είναι αντιμέτωπος με πολλά και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν Οργανισμό ακόμη και αν οι αγωγές γίνονται με Κυβερνητικές ευχές ή προτροπές. Αύριο όλες και όλοι συμμετέχουμε κανονικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ. Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11π.μ στην Αθήνα και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις