Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Απεργία στη Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τα εργασιακά και τη μαύρη επέτειο των Τεμπών

Απεργία στη Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τα εργασιακά και τη μαύρη επέτειο των Τεμπών

Απεργιακή συγκέντρωση για τα εργασιακά δικαιώματα, τους μισθούς, τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας πραγματοποιείται, με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι σωματείων ζητούν να “απόδοση ευθυνών” και την “τιμωρία των ενόχων”, αλλά και ασφαλέστερες σιδηροδρομικές μεταφορές. Θα ακολουθήσει πορεία μέσω τον οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή με κατάληξη τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

“Τα κέρδη τους, οι ζωές μας. Να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη. Στοπ στην ακρίβεια. Τώρα συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις μισθών“, αναφέρει το κεντρικό πλακάτ της συγκέντρωσης. “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί” αναγράφεται κεντρικό πανό της διαδήλωσης.

Στη συγκέντρωση έφτασαν με πορεία από τα πανεπιστήμια μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Λίγο νωρίτερα, διανομείς της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου, εκεί όπου ενσωματώθηκαν με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις