Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Απεργία στην εστίαση: Ουρές για ένα καφέ στο χέρι – Δείτε τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Απεργία στην εστίαση: Ουρές για ένα καφέ στο χέρι – Δείτε τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη

Η απεργία στην εστίαση βρίσκεται σε εξέλιξη με πολλά καταστήματα να σηκώνουν ρολά για μην χάσουν τους πρωινούς πελάτες. Ουρές για ένα καφέ take away από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη

Ουρές σε καταστήματα take away και αρτοζαχαροπλαστεία για ένα καφέ στο χέρι, σχηματίζονται από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι λόγω της απεργίας στην εστίαση προσπαθούν να βρουν λύσεις για την πρωινή τους… δόση καφεΐνης.

Το 24ωρο λουκέτο στην εστίαση τηρήθηκε από την πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ορισμένοι επιχειρηματίες προτίμησαν να ανεβάσουν τα ρολά και να λειτουργήσουν για τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οπότε και παρουσιάζεται η περισσότερη κινητικότητα στην «καρδιά» της πόλης.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, καθώς και απλοί περαστικοί, σχηματίζουν ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα εστίασης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις -λόγω αυξημένου αριθμού πελατών- αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και στον δρόμο.

Υπεύθυνοι καταστημάτων που λειτουργούν από το πρωί στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης δηλώνουν στο thesstoday.gr, ότι οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 12.00 το μεσημέρι, ώρα όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι η 24ωρη απεργία στην εστίαση αφορά τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνουν ότι «χρειαζόμαστε βιώσιμες λύσεις, τόσο για εμάς, όσο και για τους χιλιάδες εργαζόμενούς μας». Πάρτε μια γεύση μέσα από το βίντεο του thestival.gr, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις