Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτη τηλεφωνική απάτη στην Εύβοια-“Ενέπλεξαν” ακόμη και τον Αντιδήμαρχο

Απίστευτη τηλεφωνική απάτη στην Εύβοια-“Ενέπλεξαν” ακόμη και τον Αντιδήμαρχο

Μια καλά οργανωμένη απάτη, είχαν στήσει επιτήδειοι μέσω τηλεφώνου στην Εύβοια.  Από την αρχή της εβδομάδας, αναφέρθηκαν δύο περιστατικά με θύματα  επαγγελματίες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων  να καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν τηλεφωνήματα για παραγγελίες που αγγίζουν και τα 8.000 ευρώ στο  όνομα του Αντιδήμαρχου Διρφύων Μεσσαπίων, Μπάμπη Τσόκου.

To eviathema.gr που δημοσίευσε πρώτο τη σχετική είδηση, αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, όταν  Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων αποκάλυψε την τηλεφωνική απάτη που έγινε σε φούρνο  στα Ψαχνά Ευβοίας.

 Συγκεκριμένα αγνωστος  δράστης τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη πρατηρίου ψωμιού προσποιούμενος τον Αντιδήμαρχο Μπάμπη Τσόκο κάνοντας παραγγελία  τουλάχιστον 100 κιλών ψωμιού σε καρβέλια, που αντιστοιχούσε σε 700 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας,  εγγυήθηκε ότι το αντίτιμο θα καταβληθεί άμεσα,  μέσω τραπέζης και με το πρόσχημα αυτό ζήτησε το λογαριασμό του καταστηματάρχη. 

Δεν πέρασε πολλή ώρα  όταν ο δράστης τηλεφώνησε εκ νέου στον ιδιοκτήτη του φούρνου, ισχυριζομενος πως εκ παραδρομής,  στην κατάθεση  έβαλε 7.000 ευρώ. Του απέστειλε μάλιστα ως απόδειξη στο κινητό-  μέσω viber, το έγγραφο της κατάθεσης, αξιώνοντας από τον  επιχειρηματία  να του επιστρέψει το ποσό.

Ο υποψιασμένος καταστηματάρχης έσπευσε να επισκεφθεί τον αντιδήμαρχο, από κοντά για να λυθεί η διαφορά και έτσι, διαπιστώθηκε η τηλεφωνική απάτη και όχι μόνο. Ανάλογο περιστατικό,  σημειώθηκε  και χθες, 8/12/2020 με παρόμοιο τρόπο σε κατάστημα της Τριάδας.

Ερωτηθείς  από το eviathema.gr, ο Αντιδήμαρχος, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στα εν λόγω περιστατικά, δήλωσε πως ήδη,  προχώρησε σε καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ώστε να εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις