Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Απίστευτο! Έπιασαν στη Μύκονο τον αεροπειρατή που έψαχναν από το 1985!

Απίστευτο! Έπιασαν στη Μύκονο τον αεροπειρατή που έψαχναν από το 1985!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Τον έπιασαν στο νησί των Ανέμων, ενώ πια είναι 65 χρονών…
Κατηγορείται για τη μεγάλη αεροπειρατεία του 1985 αλλά και για απαγωγή.
Τότε, είχε συγκλονίσει η αγριότητα των αεροπειρατών.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για τρομοκρατία.

Ήταν Ιούνιος του 1985, όταν κατά τη διάρκεια πτήσης από Αθήνα για Ρώμη, αεροπειρατές από τον Λίβανο κατέλαβαν το αεροπλάνο και απαίτησαν την απελευθέρωση 700 μουσουλμάνων από τις Ισραηλινές αρχές. Ένα θρίλερ είχε μόλις αρχίσει. Ανάμεσα στους επιβάτες μάλιστα, ήταν και ο Έλληνας, αξέχαστος καλλιτέχνης, Ντέμης Ρούσσος…

34 χρόνια μετά, ο ένας από τους αεροπειρατές, συνελήφθη….!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 65χρονος πια, άνδρας, εντοπίστηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου.

“Τα στοιχεία του αλλοδαπού, αναφέρονταν σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του, μέχρι να εκδοθεί στην Γερμανία.

Πληροφορίες της εκπομπής “Μαζί σου το Σαββατοκύριακο” λένε ότι ο 65χρονος Λιβανέζος έκανε κρουαζιέρα και είχε κατέβει στη Μύκονο. Εκεί, όπου τελικά έμελλε να γραφτεί το “φινάλε” της 34χρονης αναζήτησής του από τις Αρχές…

Το χρονικό της αεροπειρατείας

Ήταν 14 Ιουνίου του 1985, όταν η πτήση 847 της TWA απογειώθηκε από την Αθήνα, με προορισμό την Ρώμη. Λίγο μετά την απογείωση, δύο αεροπειρατές από τον Λίβανο, με ένα όπλο και δύο χειροβομβίδες απαίτησαν την απελευθέρωση 700 μουσουλμάνων από τις Ισραηλινές αρχές.

Το αεροπλάνο άλλαξε πορεία προς τη Μέση Ανατολή και προσγειώθηκε στη Βηρυτό. Εκεί, οι αεροπειρατές απελευθέρωσαν 19 επιβάτες, με αντάλλαγμα τον ανεφοδιασμό του σκάφους.

Ο πιλότος του αεροσκάφους

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος πήγε στο Αλγέρι. Εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι 20 επιβάτες, ενώ επέστρεψε το ίδιο βράδυ στη Βηρυτό. Οι αεροπειρατές χτυπούσαν όλους τους στρατιώτες επιβάτες, αλλά στη Βηρυτό διάλεξαν έναν Αμερικανό, τον Ρόμπερτ Στέθεμ, τον χτύπησαν, τον πυροβόλησαν και το πέταξαν έξω από το αεροπλάνο. Το αεροσκάφος παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου στη Βηρυτό, όπου μετά από διαπραγματεύσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι όμηροι.

Τότε, αυτή η αεροπειρατεία, που έληξε με έναν νεκρό, είχε “χρεωθεί” στην οργάνωση Χεσπολάχ.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Λιβανέζος συνελήφθη στην Φρανκφούρτη. Συνεργάτες του όμως απήγαγαν στην Βηρυτό δύο Γερμανούς, τους οποίους κατάφεραν να ανταλλάξουν μαζί του και από τότε κυκλοφορούσε ελεύθερος και αναζητείτο μέχρι προχθές που εντοπίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία στη Μύκονο.

Πηγή: “Μαζί σου το Σαββατοκύριακο”, ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις