Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Από τη θάλασσα σώθηκε κόσμος και στην Ανατολική Μάνη

Από τη θάλασσα σώθηκε κόσμος και στην Ανατολική Μάνη
ΦΩΤΠ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού 18 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφη χθες από την περιοχή, η οποία είναι μία από τις πολλές της χώρας, που ζει τον πύρινο εφιάλτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η Λιμενική Αρχή Γυθείου ενημερώθηκε χθες για την εκκένωση οικισμών του Δ. Ανατολικής Μάνης λόγω της φωτιάς στην περιοχή, ενώ ζητήθηκε συνδρομή για τον εντοπισμό και την παροχή βοήθειας για απεγκλωβισμό ανθρώπων που κινδύνευαν, από τις παραλίες των εν λόγω
περιοχών του Δ. Ανατολικής Μάνης.

Click4More: Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες από το λιμάνι που περιμένουν εκατοντάδες άνθρωποι

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, τρία ιδιωτικά σκάφη, ένα επαγγελματικό αλιευτικό, καθώς επίσης και ένα ρυμουλκό.
Το περιπολικό σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε συνολικά δεκαοχτώ 18 άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, ενώ παρέμεινε σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις