Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Από το Βόλο στο MIT – Η 18χρονη «Αϊνστάιν» στην ελίτ των φοιτητών του διάσημου πανεπιστημίου

Από το Βόλο στο MIT – Η 18χρονη «Αϊνστάιν» στην ελίτ των φοιτητών του  διάσημου πανεπιστημίου
YouTube

Το όνειρό της να σπουδάσει στο διάσημο MIT θα ακολουθήσει η 18χρονη Κωνσταντίνα Ρασβάνη από το Βόλο. Η νεαρή μαθήτρια της Γ’ Λυκείου έγινε δεκτή και μάλιστα με πλήρη υποτροφία από το κορυφαίο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του κόσμου!

Σύμφωνα με το taxydromos.gr η Κωνσταντίνα Ρασβάνη θα ακολουθήσει το όνειρό της στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Μασαχουσέτη, στο περίφημο MIT, το Πανεπιστήμιο που ανέδειξε 78 νομπελίστες και όχι μόνο.

Η 18χρονη Κωνσταντίνα έδειξε την κλίση της και την αγάπη της στις θετικές επιστήμες από πολύ νωρίς. Ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια καταγράφει διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Επίσης διέπρεψε σε διαγωνισμούς Πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ κατέκτησε διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων.

Επιπλέον, είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS, του Oxford University!

Μία Ελληνίδα στους κορυφαίους

Σήμερα, η Κωνσταντίνα Ρασβάνη ανακοινώθηκε ανάμεσα στο μόλις 4% των φοιτητών, που γίνονται κάθε χρόνο δεκτοί στο ΜΙΤ, όπου σπουδάζουν μόνον οι καλύτεροι, και μάλιστα με πλήρη υποτροφία, προκειμένου να σπουδάσει στο αντικείμενο που την ενδιαφέρει.

Έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις και συνεντεύξεις και κατάφερε να κερδίσει πλήρη υποτροφία που θα καλύψει το κόστος των σπουδών της, διαμονή και διατροφή στις ΗΠΑ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη», σημειώνει η ίδια, αφήνοντας πίσω της το Βόλο, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», προσθέτει η 18χρονη που ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της για μία σταδιοδρομία, όπως την είχε ονειρευτεί.

MIT: Τι εστί Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης

Το ΜΙΤ είναι «τέκνο» του 19ου αιώνα και της βιομηχανικής εποχής. Άνοιξε τις πύλες του το 1865, σε μια προσπάθεια του Αμερικανού γεωλόγου και φυσικού, Γουίλιαμ Μπάρτον Ρότζερς, να ιδρύσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εποχής.

Σε γενικές γραμμές φημίζεται για τις σπουδές που προσφέρει στα πεδία της Μηχανολογίας, των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας, αλλά και για τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό φοιτητών που δέχεται.

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό, το Ιnternet, ο Τιμ Μπένερς – Λι, διδάσκει στο MIT. Στους αποφοίτους του MIT περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ο εφευρέτης των πολαρόιντ φωτογραφικών μηχανών, Έντουιν  Λάντ, αλλά και 78 νομπελίστες, τόσο μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και φοιτητές.

Το μότο του MIT είναι η λατινική ρήση «Mens et Manus», δηλαδή «Μυαλό και Χέρι»!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις