Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Από τον Σεπτέμβριο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου

Από τον Σεπτέμβριο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου

Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη και ημερομηνία έναρξης λειτουργίας την 1η του ερχόμενου Σεπτεμβρίου δημιουργείται με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνυπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Υγείας.

Στην τοπική αυτή Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου, η οποία υπάγεται διοικητικώς στην Περιφερειακή Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά συνιστώνται οι παρακάτω θέσεις εργασίας:

– Δύο θέσεις Ιατροδικαστών Δ΄ τάξεως

– Μία θέση ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

– Μία θέση ΔΕ Γενικών Καθηκόντων

– Μία θέση ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων

– Και δύο θέσεις ΥΕ Νεκροτόμων

Η διενέργεια των ιατροδικαστικών πράξεων θα γίνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης το οποίο διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σχετικά: «Η εξέλιξη αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ικανοποιεί ένα αίτημα της κοινωνίας της Λέσβου που είχαμε θέσει αρμοδίως τον Νοέμβριο του 2015, στο αποκορύφωμα της προσφυγικής κρίσης. Στην τότε παρέμβασή μας το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανταποκριθεί, εξαγγέλλοντας τη σύσταση Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου τον Φεβρουάριο του 2016. Δύο χρόνια μετά, η δέσμευση εκείνη γίνεται πράξη».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις