Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκλειστικό: Απετράπη απόδραση από τις φυλακές Χανίων – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Αποκλειστικό: Απετράπη απόδραση από τις φυλακές Χανίων – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Απόδραση δύο αλλοδαπών κρατουμένων απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Χανίων.

Το newsit.gr μάλιστα εξασφάλισε και οπτικό υλικό από την προεργασία που είχαν κάνει οι δύο κρατούμενοι που βρίσκονταν σε κελιά του πειθαρχείου φυλακής. Ο ένας από αυτούς πακιστανικής υπηκοότητας είχε φυλακιστεί για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο άλλος Αλγερινός για κλοπές.

Οι δύο τους φαίνεται να είχαν σχεδιάσει εδώ και μέρες την απόπειρά τους, καθώς είχαν αφαιρέσει ένα σιδερένιο πλέγμα από το σημείο που οδηγούσε από τα προαύλια των πειθαρχικών κελιών στην… ελευθερία. Παράλληλα από σεντόνια είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σχοινί μήκους 3,5 μέτρων.

Σε περίπτωση τώρα που οι δύο κρατούμενοι κατάφερναν να περάσουν από το σημείο που είχαν αφαιρέσει το σιδερένιο πλέγμα στη συνέχεια θα βρίσκονταν στη λεγόμενη νεκρή ζώνη η οποία βρίσκεται μεταξύ του εξωτερικού τοίχου των φυλακών και των κτιριακών εγκαταστάσεων και προαύλιων.

Αν έφταναν εκεί ο δρόμος προς την ελευθερία θα ήταν εύκολος, καθώς το μόνο εμπόδιο που είχαν, θα ήταν ένας μόνο τοίχος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως των φυλακών, από ότι φαίνεται είχαν καταλάβει τις προθέσεις των δύο κρατούμενων. Έτσι επενέβησαν την κατάλληλη στιγμή και χάλασαν τα σχέδια των δύο αλλοδαπών ανδρών οι οποίοι θα συνεχίσουν να εκτίουν τις ποινές τους.

Μαρίνος Αλειφέρης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις