Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Πάτρα: Πελετίδης vs Σβόλης στον δεύτερο γύρο

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – Πάτρα: Πελετίδης vs Σβόλης στον δεύτερο γύρο

Η Πάτρα θα έχει δήμαρχο την επόμενη Κυριακή. Ο Κώστας Πελετίδης αντιμετωπίζει τον Κώστα Σβόλη, που δηλώνει αισιόδοξος για την ανατροπή στις εκλογές…

«Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών όλα γίνονται. Είναι στο χέρι των πολιτών και των άλλων παρατάξεων για το τι θέλουν να πράξουν. Η Πάτρα πρέπει να στείλει το μήνυμα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης, «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, ο οποίος συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο ποσοστό 25,57% και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών με τον Κώστα Πελετίδη, που έλαβε ποσοστό 39,95%.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σβόλης ανέφερε στις δηλώσεις του: «Κάναμε κάτι καλό και σωστό. Πήγαμε πολύ ψηλότερα συγκριτικά με το 2019, αφού βρεθήκαμε από την τρίτη στην δεύτερη θέση, λαμβάνοντας περίπου 12 περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες.

Θεωρώ ότι στον δεύτερο γύρο των εκλογών όλα γίνονται. Είναι στο χέρι των πολιτών και των άλλων παρατάξεων για το τι θέλουν να πράξουν. Αν δηλαδή θέλουμε να συνεχίσουμε με την σημερινή δημοτική αρχή, που όπως λέμε εμείς είναι μία δημοτική αρχή της ανέχειας και της φτώχειας, ή αν θέλουμε να την αλλάξουμε.

Πρέπει λοιπόν να αφήσουμε την παραλία και την καρέκλα, γιατί υπήρξε μεγάλη αποχή και να κινητοποιηθούμε όλοι. Η Πάτρα πρέπει να στείλει το μήνυμα στον δεύτερο γύρο. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας.

Μέχρι τώρα έχουμε δώσει έναν έντιμο αγώνα, χωρίς λάσπη, χωρίς ποτέ να προσβάλλουμε, χωρίς ποτέ να προκαλούμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Το κάνουμε για την πόλη που αγαπάμε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις