Παρασκευή, 10 Μαΐ
20oC Αθήνα

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών – Αυτοψία Πρύτανη στο πρώην «Στέκι»

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις φοιτητών – Αυτοψία Πρύτανη στο πρώην «Στέκι»

Σε αναβρασμό παραμένει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς οι φοιτητές οργανώνουν νέες διαμαρτυρίες, ενώ ο Πρύτανης βρέθηκε στο σημείο των βανδαλισμών για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση στο πρώην «Στέκι».

Παράλληλα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οι δύο συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή αντιδράσεις φοιτητών και εξωπανεπιστημιακών που εναντιώνονται στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του Ιδρύματος για την περιφρούρηση έργου κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο που επί σειρά ετών τελούσε υπό κατάληψη και ήταν γνωστός ως «στέκι του Βιολογικού».

O 24χρονος, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και παράνομη οπλοφορία (κατείχε ένα κοπίδι), ενώ οδηγήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη ο 46χρονος διώκεται για εξύβριση και παραπέμφθηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις συλλήψεις έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Αυτοψία πρύτανη στο σημείο

Στο σημείο όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών, βρέθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε με τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την παρούσα φάση των εργασιών, για την αποκατάσταση του χώρου μετά τον βανδαλισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το GrTimes, οι φοιτητές κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στην παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με φοιτητικούς συλλόγους να προχωρούν σε lockout της σχολής Θετικών Επιστημών και σε αποχή από τα μαθήματά τους, μέχρι να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι το χθεσινό σκηνικό με την είσοδο των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, και τη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, δεν θα επαναληφθεί.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση μπροστά από την Κοσμητεία της σχολής τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, GrTimes, thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις