Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Αράχωβα: Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ

Αράχωβα: Στα χέρια εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ

Άλυτος γρίφος παραμένει για την ώρα, ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα με τις καταγγελίες να συνεχίζονται. Φιλοζωικές οργανώσεις μιλούν για προσπάθειες συγκάλυψης των όσων έγιναν…

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία για την κακοποίηση και τον θάνατο του Όλιβερ, του 8χρονου χάσκι, στην Αράχωβα. Το έργο του εισαγγελέα εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες εκθέσεις για την κακοποίηση του σκύλου και κρίσιμα κενά σημεία κατά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το θάνατο του χάσκι μέχρι την πραγματοποίηση της νεκροψίας – νεκροτομής καθώς πέρασαν 36 ώρες ενώ το χάσκι είχε ήδη, χειρουργηθεί στην προσπάθεια της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα να το σώσει.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνεται και έκθεση πραγματογνώμονα στον οποίο στάλθηκαν οι φωτογραφίες από τη διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής του χάσκι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές δεν καταλήγουν σε κάποιον ύποπτο και ότι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έγινε από τις φωτογραφίες δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα πίσω από την κακοποίηση του χάσκι.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάντως και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που αμέσως και κατηγορηματικά έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή του χάσκι, μαρτυρικές καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

Την ίδια ώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν ότι η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις αρχές είναι εξαιρετικά προβληματική και τα συμπεράσματα που βγαίνουν είτε από πραγματογνωμοσύνη μέσω φωτογραφιών από τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις καθώς οι Αρχές δεν ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο όσον αφορά τη σορό του Όλιβερ και τη μεταφορά της αμέσως για νεκροψία – νεκροτομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και σήμερα η δικηγόρος των Φιλοζωικών Οργανώσεων, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για πλημμέλειες από τις αρχές. «Η σορός ήταν πειστήριο και έπρεπε να οδηγηθεί προς νεκροτομή όχι από τον κηδεμόνα αλλά από την αστυνομία και όχι να περιφέρεται επί 36 ώρες. Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις