Δευτέρα, 15 Απρ.
23oC Αθήνα

Αράχωβα: Τι δείχνει το βίντεο με το χάσκι που κατάφερε να καθαρίσει η αστυνομία

Αράχωβα: Τι δείχνει το βίντεο με το χάσκι που κατάφερε να καθαρίσει η αστυνομία

Ώρα απαντήσεων στο θρίλερ με το νεκρό χάσκι στην Αράχωβα. Οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, την ώρα που οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν καταλήξει…

Μαίνεται η διαμάχη για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα και κυρίως για το αν υπήρξε κακοποίηση από άνθρωπο. Οι αστυνομικοί που ανέλυσαν μια σειρά από βίντεο τις τελευταίες μέρες, φέρονται να έχουν καταλήξει πως ο Όλιβερ ξεψύχησε μετά από επίθεση αγέλης άγριων ζώων. Κάτι πάντως που αμφισβητούν και μάλιστα σε έντονο ύφος, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και φιλόζωοι της περιοχής. Κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων και τονίζουν πως στο πιο κρίσιμο βίντεο που αναλύθηκε, φαίνεται το χάσκι να περπατάει μαζί με άλλα ζώα, τα οποία όμως δεν του κάνουν επίθεση. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Η κτηνίατρος που εξέτασε αρχικά το χάσκι στην Αράχωβα, επιμένει πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει εμπλακεί σε καβγά με άγρια ζώα καθώς όπως λέει δεν φέρει κανένα εμφανές σημάδι πάλης με άλλο ζώο.Εν αναμονή του τελικού πορίσματος από ειδικό πραγματογνώμονα, βάσει και του οποίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τον βασανιστικό θάνατο του Όλιβερ, η αντιδικία μεταξύ των Αρχών και της κτηνιάτρου που πρώτη εξέτασε τον σκύλο, συνεχίζεται.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών. Ο ιδιοκτήτης του χάσκι ωστόσο, δεν αποδέχεται αυτή την εκδοχή.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, μάλιστα, προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να μάθει όλη την αλήθεια. Το θρίλερ συνεχίζεται, με το πόρισμα του πραγματογνώμονα και τις ανακοινώσεις των αρχών να αναμένονται εντός της εβδομάδας, καθώς ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα για τον θάνατο του Όλιβερ.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «Νέμεσις», εξήγησε την ανάρτηση που έκανε περί πολιτικής βούλησης για συγκάλυψη του θέματος. Τόσα χρόνια που ασχολούμαστε και ασχολούμαι με τα θέματα της προστασίας των ζώων, έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις συνεργασίας με τις διάφορες κρατικές δομές και τις Αρχές.

Μέσα από ένα τέτοιο κανάλι έφτασε η πληροφορία, που έχω αναρτήσει ότι υπάρχει πολιτική κατεύθυνση να κλείσει το θέμα του Όλιβερ γιατί η Αράχωβα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας μας που παίζονται και διακινούνται εκατομμύρια», είπε αρχικά.

Συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει συμβεί ο θάνατος του Όλιβερ από άλλα ζώα, η μόνη κτηνιατρική γνωμάτευση είναι της κτηνίατρου που της πήγαν το ζώο και το είδε. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν δαγκώματα στο ζώο και είναι καταλύτης αυτή η δήλωση. Αυτό το βιντεάκι με τον Όλιβερ και άλλα σκυλάκια, είναι ένα πολύ θαμπό μικρό βίντεο που δείχνει τον Όλιβερ και κάπου σε απόσταση 50-100 μέτρων είναι κάτι άλλα σκυλάκια, που δεν υπάρχει κανένας καυγάς.

Σύμφωνα πάλι με την ίδια την κ. Μπομπολάκη: «Από την αρχή έχουμε εστιάσει στο θέμα του βίντεο που υπάρχει και φαίνεται άνθρωπος μαζί με τον Όλιβερ όπου φαίνεται να κατευθύνεται προς συγκεκριμένη αποθήκη, που όλα τα ΜΜΕ σήμερα αναφέρουν ότι εκεί μέσα έχει οστά και κρανία σκυλιών, είναι το κλειδί της υπόθεσης».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις