Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αράχωβα: «Το χάσκι κακοποιήθηκε και υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης» – Ξήλωσαν τις κάμερες

Αράχωβα: «Το χάσκι κακοποιήθηκε και υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης» – Ξήλωσαν τις κάμερες

Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα απασχολούν τους αστυνομικούς στην Αράχωβα, για την υπόθεση φρίκης, με την κακοποίηση ενός χάσκι μέχρι θανάτου…

Τα ντοκουμέντα της φρίκης με το χάσκι να ψυχορραγεί σε κτηνιατρείο, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή από τη βάναυση κακοποίηση στην Αράχωβα, διαδέχονται οι σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης. Όπως λέει η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, κάποιοι μετά το έγκλημα φρόντισαν να ξηλώσουν τις κάμερες, που είχαν καταγράψει την αρρωστημένη επίθεση και το πρόσωπο του δράστη. Εκείνου που παραμένει άφαντος, την ώρα που τα σενάρια για την ταυτότητά του, δίνουν και παίρνουν.

Η κυρία Πουλτίδου εμφανίστηκε οργισμένη από τις διαρροές ορισμένων στην Αράχωβα για μια είδηση που «φούσκωσαν» οι φιλόζωοι της περιοχής. Το χάσκι όπως λένε, δεν κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Την απάντηση δίνει η κτηνίατρος που το εξέτασε. Όπως λέει ο πανέμορφος σκύλος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Ποιοι λοιπόν και γιατί παίρνουν θέση και αμφισβητούν την κτηνίατρο; Ποιοι είχαν λόγους να ξηλώσουν τις κάμερες στο σημείο της επίθεσης που στάθηκε μοιραία για το χάσκι; Γιατί κάποιοι θέλουν να πέσουν οι τόνοι για το θέμα; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει και παραμένουν αναπάντητα. Με τους αστυνομικούς στην Αράχωβα να συνεχίζουν τη δική τους έρευνα και το όλο θέμα να παραμένει για ακόμα μία μέρα ψηλά στην επικαιρότητα.

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε το χάσκι ανέφερε στο Live News: «Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων, τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας».

«Καθίσαμε όλο το βράδυ, τον είχα στην αγκαλιά μου. Τον έβλεπα όμως ότι θα τα καταφέρει να σου πω την αλήθεια. Με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε «είμαι δυνατός». Σηκώθηκε και όρθιος το βράδυ στο σπίτι, ήπιε νεράκι. Εννέα η ώρα περίπου έκανε ένα τίναγμα, τινάχτηκε το σκυλί. Έτρεξα αλλά είχε πάθει ανακοπή».

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, του καλοκάγαθου χάσκι όπως λένε στην περιοχή, επέστρεψε στο σπίτι του και άφησε για λίγο το σκυλί του να βγει έξω από την καλά προστατευμένη αυλή, καθώς το χάσκι ήθελε να πάει βόλτα.

Κι ενώ ο ιδιοκτήτης του περίμενε το σκυλάκι του να επιστρέψει, το χάσκι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τρομερά ανήσυχη η οικογένεια βγήκε στους δρόμους να το αναζητήσει μέχρι τα ξημερώματα, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

Τελικά το βράδυ της Δευτέρας ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όλιβερ εντοπίστηκε με δεμένο το στόμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις