Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αράχωβα: «Βοήθεια Παναγία μου» – Στο Live News ο οδηγός που είδε τον βράχο στο καπό του αυτοκινήτου του

Αράχωβα: «Βοήθεια Παναγία μου» – Στο Live News ο οδηγός που είδε τον βράχο στο καπό του αυτοκινήτου του

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στην Αράχωβα περιγράφει στο Live News ο οδηγός. Ο άνδρας πήγαινε μαζί με φίλους του στο χιονοδρομικό κέντρο αλλά λίγο έλειψε να τους στερήσει τη ζωή μία καταιγίδα… βράχων.

«Ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής (17.10.2021) από Αθήνα να έρθουμε εκδρομή τρία αυτοκίνητα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο στην Αράχωβα που έχει μία φίλη μας το σπίτι της», λέει στο Live News ο οδηγός και συνεχίζει:

Δεν μπορώ να περιγράψω τον τρόμο που ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ένας τεράστιος βράχος πέρασε ακριβώς από πάνω μου και μετά δεκάδες μεγάλοι βράχοι να πέφτουν αριστερά – δεξιά. Εγώ έκανα έναν ελιγμό μήπως γλιτώσω κάτι και ξαφνικά πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και δέκα εκατοστά από το στήθος μου στην ουσία, ένας βράχος όσο είναι περίπου το καπό του αυτοκινήτου μας ακινητοποίησε, δηλαδή το διέλυσε το αυτοκίνητο, δεν έχει μείνει τίποτα.

Επικράτησαν εικόνες χάους. Ένας από τους βράχους που έπεσε από το σημείο της κατολίσθησης καρφώθηκε πάνω στο μαύρο όχημα, με τον οδηγό να βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Αράχωβα: Καρέ – καρέ οι σοκαριστικές στιγμές

«Εγώ είπα ένα: “Παναγία μου βοήθα”. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, σας λέω οι βράχοι ήταν πώς πέφτει το χαλάζι, τόσο πυκνοί και τεράστιοι, όταν σας λέω τεράστιοι… Δεν το πιστεύω ακόμα ότι έχουμε βγει ζωντανοί», συμπλήρωσε ο οδηγός.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες για να απομακρύνουν τον βράχο από το αυτοκίνητο και να βεβαιωθούν πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελαφρά χτυπημένος, το σοκ όμως παραμένει μεγάλο, τόσο για αυτόν, όσο και για τη γυναίκα του.

«Εγώ έχω έναν τραυματισμό όχι πάρα πολύ σοβαρό, αλλά είναι στο πόδι μου, πρέπει να πάω να το δω κάπου, να βγάλω μία ακτινογραφία, ίσως έχω και στον αυχένα πίσω από το τράνταγμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η γυναίκα μου που έχει πάθει σοκ, κλαίει από χθες συνεχώς γιατί είδε τον χάρο με τα μάτια της προφανώς, και εγώ βέβαια αλλά εκείνη ακόμα περισσότερο» τόνισε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Αράχωβα: «Γλιτώσαμε από θαύμα!»

«Θαύμα ήταν το πώς γλιτώσαμε. Σημασία έχει ότι είμαστε ζωντανοί αυτή τη στιγμή. Δεν το πιστεύει κανείς, αυτοί που το είδαν δεν το πιστεύουν γιατί μας είδε κι άλλο αυτοκίνητο που ερχόταν από πάνω, από το αντίθετο ρεύμα και σταμάτησε αμέσως μόλις είδε τους βράχους. Έχει σκοτωθεί και άλλος άνθρωπος εκεί στο ίδιο σημείο και έχουν βέβαια ευαισθητοποιηθεί και θορυβηθεί, έχουν κλείσει τον δρόμο αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Ζαρουχλιώτης.

«Ήταν ένα τυχαίο φαινόμενο στο οποίο βέβαια σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων έτυχε να είναι εκείνοι. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είναι εναερίτες οι οποίοι κάνουν σύμφωνα με τη δική τους ορολογία ξεσκάρωμα, δηλαδή βγάζουν εκείνους τους βράχους τους οποίους θεωρούν ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν πρόβλημα» υποστήριξε η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

O δρόμος έχει κλείσει προς το παρόν με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας μέχρι να επαναξιολογηθεί η κατάστασή του.

πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις