Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αργολίδα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν δρόμους με τρακτέρ

Αργολίδα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν δρόμους με τρακτέρ

Σε κλείσιμο δρόμου προχώρησαν στην Αργολίδα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Αποφάσισαν, μάλιστα, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στο κλείσιμο του δρόμου Ναυπλίου – Μυκηνών για δύο ώρες, την Κυριακή (13.02.2022). Η κυκλοφορία γινόταν από παράδρομο.

Στη συγκέντρωση στον χώρο του μπλόκου συμμετείχαν, επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αργολίδας, η τοπική ΟΕΒΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Αργολίδα: Η ανακοίνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το στόχο μας! Οι εξαγγελίες του υπουργείου και τα 7 μέτρα δήθεν στήριξης σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται, ούτε στο ελάχιστο, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά μας.

Επιπλέον καμία στάση αναμονής δεν θα κρατήσουμε λόγω της παραίτησης του υπουργού Αγροτικής και της εναλλαγής της… υπουργικής καρέκλας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, ενισχύουμε το μπλόκο στο δρόμο των αρχαιοτήτων. Δυναμώνουμε τον αγώνα και απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσής μας.

Απαιτούμε:

– Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό.

– Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά σε παραγωγή – φυτικό – ζωικό κεφάλαιο

– Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.

– Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

– Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις