Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αργολίδα: Η κακοκαιρία άλλαξε χρώμα στη θάλασσα – Πλημμύρες και αποκαλυπτικές εικόνες από drone – video

Αργολίδα: Η κακοκαιρία άλλαξε χρώμα στη θάλασσα – Πλημμύρες και αποκαλυπτικές εικόνες από drone – video

Το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αργολίδα έφερε αυτές τις εικόνες. Προβλήματα σε δρόμους και χωράφια…

Άλλαξε χρώμα η θάλασσα του Αργολικού κόλπου από τις τεράστιες ποσότητες λασπόνερων που εκβάλλονται από το ποτάμι της Πάνιτσας στη Νέα Κίο.

Η θάλασσα απέκτησε ένα καφεκόκκινο χρώμα από την λάσπη και τα φερτά υλικά που πέφτουν στον Αργολικό κόλπο μέσω του ποταμού Πάνιτσα συνέπεια των εντόνων βροχών που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Η θάλασσα σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της έχει μετατραπεί σε βούρκο καθώς η λάσπη που πέφτει μαζί με τα ορμητικά νερά έχει καλύψει μεγάλο μέρος του πυθμένα. Οι εικόνες από drone είναι αποκαλυπτικές…

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή του Τημενίου ανάμεσα στη Νέα Κίο και τους Μύλους στην Αργολίδα. Πρόκειται για μια τεράστια πανέμορφη περιοχή οικολογικού ενδιαφέροντος και προστατευόμενη για την άγρια πανίδα και χλωρίδα που φιλοξενεί.

Οι πρόσφατες συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μια τεράστια λίμνη, ενώ έχουν πλημμυρίσει και αγροτικοί δρόμοι μέσα στους μικρούς οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Δρόμοι που κρύβουν παγίδες στην Αργολίδα

Επικίνδυνη για την διέλευση των οχημάτων παντός τύπου έχει γίνει η παραλιακή οδός από τη Νέα Κίο μέχρι τους Μύλους στην Αργολίδα.

Τα μεγάλα κυματα από τους θυελλώδεις άνεμους που πνέουν στον Αργολικό κόλπο έχουν ξεβράσει στο οδόστρωμα πέτρες από τη θαλασσα με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γινεται σε ορισμένα σημεία επικίνδυνη για τους οδηγούς πολύ περισσότερο των δίκυκλων αφού για να τις αποφύγουν οδηγούν στη μέση ή την άλλη λωρίδα του δρόμου με αποτελεσμα να υπάρχει κινδυνος για τροχαίο ατύχημα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις