Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Άρωμα” εγκλήματος στην υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου

“Άρωμα” εγκλήματος στην υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου
ΦΩΤΟ από το zarpanews

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Suzan Eaton, στην οποία ανήκει το πτώμα που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα Γερμανικό καταφύγιο – πολυβολείο, στα όρια του Μάλεμε με το Ξαμουδοχώρι.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, Πυροσβεστική αλλά και η 3η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο για να συνδράμει στην ανάσυρση του πτώματος, καθώς απ’ ότι φαίνεται το σημείο είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτο.

Το μέρος στο οποίο εντοπίστηκε η άτυχη γυναίκα γεννά πολλά ερωτήματα καθώς είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Κολυμπάρι και για να φτάσει στο σημείο που βρέθηκε, από εκεί που ήταν φυσιολογικό να κινηθεί, θα χρειαζόταν οπωσδήποτε αυτοκίνητο.

Ερωτήματα γεννά επίσης και η στάση στην οποία βρέθηκε η γυναίκα, καθώς ήταν πεσμένη μπρούμυτα. Αυτό κάνει την Αστυνομία να ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Εξάλλου, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναμένεται το απόγευμα από την Αθήνα ειδικό κλιμάκιο από το Εγκληματολογικό, κάτι που επίσης δεν είναι σύνηθες σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης επιβεβαίωσε και τυπικά πως το πτώμα ανήκει στην Αμερικανίδα βιολόγο.
“Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Κλήθηκαν επί τόπου δύο ιατροδικαστές. Επειδή πρόκειται για ξένη πολίτη θέλαμε να πάρουμε κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο και για αυτό κλήθηκε το κλιμάκιο από την Αθήνα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαγουδάκης.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις αρχές.

Βρισκόταν στο μέσο περίπου της σπηλιάς, χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό της. Τα ρούχα που φορούσε ήταν ίδια με αυτά της βιολόγου κατά την ημέρα της εξαφάνισής της, ωστόσο η ταυτότητα της δεν επιβεβαιωνόταν από την αστυνομία ως αργά το απόγευμα μέχρι ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ταυτοποίηση της.

Από νωρίς το πρωί δυνάμεις της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ το απόγευμα κατέφθασαν στα Χανιά άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατός της 60χρονης οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Κωνσταντίνος Ζορμπάς, o οποίος δήλωσε: «Είναι ένα γεγονός που μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Έχουμε χιλιάδες επιστήμονες που έρχονται κάθε χρόνο στο ίδρυμα, δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ παρόμοια περίπτωση. Το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο μακριά από την Ακαδημία μάς προβληματίζει και γι’ αυτό αγωνιούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και το τι ακριβώς συνέβη»

Η σορός της 60χρονης ανασύρθηκε από ειδικό κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Στο σημείο βρίσκονται και οι συγγενείς της Αμερικανίδας η οποία υπενθυμίζεται ότι εξαφανίστηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου από την περιοχή του Κολυμβαρίου. Συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Πηγή: zarpanews, ekriti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις