Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Άρτα: Άγνωστες αλήθειες πίσω από την άγρια επίθεση χούλιγκαν σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού

Άρτα: Άγνωστες αλήθειες πίσω από την άγρια επίθεση χούλιγκαν σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού

Οι χούλιγκαν μπήκαν στον σύνδεσμο που βρίσκεται στην Άρτα και άρχισαν να καταστρέφουν, να κλέβουν και να χτυπούν με μανία. Όπως αποκαλύπτεται είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση…

Η οπαδική βία είναι εδώ και οι αποκαλύψεις προκαλούν αίσθηση. Αυτή τη φορά, αυτές έχουν να κάνουν με την επίθεση 17 χούλιγκαν σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στην Άρτα. Με τους δράστες να φτάνουν στο σημείο οργανωμένα ακόμα και από την Αθήνα. Τα χτυπήματα και σε αυτή την περίπτωση ήταν τυφλά και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων αθλητικού σωματείου, που έγινε στην Άρτα το βράδυ της 07-12-2021. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17 Ελλήνων, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για – κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού, όπλων και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, μετέβησαν στην Άρτα από όμορο νομό και την Αττική με τουλάχιστον 6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και εισέβαλαν σε λέσχη φιλάθλων, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα.

Επιτέθηκαν απρόκλητα σε 5 παρευρισκόμενα άτομα, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία και παροχή πρώτων βοηθειών αντίστοιχα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προκάλεσαν φθορές στο χώρο ενώ αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και 40 κασκόλ με τα διακριτικά του αθλητικού σωματείου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις