Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Άρτα: Άνοιξαν για να τους πουν τα κάλαντα και το μετάνιωσαν οικτρά! Η μεγάλη παγίδα [pics]

Άρτα: Άνοιξαν για να τους πουν τα κάλαντα και το μετάνιωσαν οικτρά! Η μεγάλη παγίδα [pics]

Ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, συνολικά έξι Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές…

Ειδικότερα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, καταγγέλθηκαν στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δύο περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας στην πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο άτομα ηλικίας 21 και 15 ετών αφαίρεσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πορτοφόλι με χρηματικό ποσό από σπίτι ηλικιωμένης στην Άρτα, στο οποίο εισήλθαν με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ψάλουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Εμπλεκόμενη στη υπόθεση τυγχάνει και μία 29χρονη συλληφθείσα συνεργός τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι τρεις συλληφθέντες, δύο γυναίκες ηλικίας 51 και 24 ετών αντίστοιχα και ένας 15χρονος, εισήλθαν στο σπίτι Ελληνίδας από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο άμεσος εντοπισμός και η σύλληψη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνολικά έξι ατόμων, τριών για κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι και στις δύο περιπτώσεις, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι επρόκειτο για κατοίκους άλλων πόλεων, που είχαν μεταβεί στην πόλη της Άρτας προκειμένου να διαπράξουν τις αξιόποινες πράξεις.

Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν, στην πρώτη περίπτωση, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση μέρος των αφαιρεθέντων τιμαλφών, τα οποία αποδόθηκαν στις κατόχους τους.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν -κατά περίπτωση- και κατασχέθηκαν τιμαλφή και χρηματικό ποσό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις