Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρτα: Από τα κάλαντα στην ΜΕΘ – Πώς ο 14χρονος κατέληξε στο Παίδων με εγκεφαλική αιμορραγία

Άρτα: Από τα κάλαντα στην ΜΕΘ – Πώς ο 14χρονος κατέληξε στο Παίδων με εγκεφαλική αιμορραγία

Έναν εφιάλτη ζει εδώ και λίγες ώρες μια οικογένεια από τη Άρτα, καθώς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ο 14χρονος γιος τους κατέρρευσε την ώρα που έλεγε τα κάλαντα και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής (24.12.2023) όταν ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι του για να πει τα κάλαντα, ωστόσο έξω από ένα σπίτι σε δρόμο της Άρτας λιποθύμησε.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το παιδί έφτασε άμεσα στο νοσοκομείο Άρτας όπου «έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία». Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στη συνέχεια το παιδί «διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο Πανεπιστήμιο Νοσοκομείο Ιωαννίνων».

«Στο τρίτο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο διακομίζεται σε τέταρτο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας για νοσηλεία» σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο ανάγκασε σε αεροδιακομιδή» το παιδί, που τελικά νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής και καταλήγει: «Να τι κάνει η διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας. Αυτή την ώρα μόνο περαστικά στο παιδί».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις