Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άρτα: «Εάν έξω από το αυτοκίνητο έχει 25 βαθμούς, μέσα μπορεί να έχει 45» – Ο πρόεδρος των παιδιάτρων για την τραγωδία με το βρέφος

Άρτα: «Εάν έξω από το αυτοκίνητο έχει 25 βαθμούς, μέσα μπορεί να έχει 45» – Ο πρόεδρος των παιδιάτρων για την τραγωδία με το βρέφος

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, μίλησε στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση με τον θάνατο του βρέφους ηλικίας 5,5 μηνών στην Άρτα.

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με θύμα ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα. Το βράδυ της Τρίτης (09.05.2023) οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου πατέρα, ο οποίος φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά του, ξέχασε για ώρες, την κορούλα του στο αυτοκίνητο, με συνέπεια το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, μίλησε στο Live News γι’ αυτή την τραγική υπόθεση, λέγοντας πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά.

Επίσης, ο κ. Νταλούκας αναφέρει πως εάν η θερμοκρασία έξω είναι 25 βαθμούς, μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει στους 45.

«Κάθε τέτοιο γεγονός είναι μία θλιβερή είδηση για εμάς. Το πιθανότερο είναι πως όταν οι γονείς είναι αγχωμένοι, ανεξάρτητα για το επάγγελμα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ξεχαστεί. Μάλιστα, οι γονείς, μπορεί να έχουν στο μυαλό τους πως το έχουν πάει στο βρεφονηπιακό. Εύκολα θα μπορούσε ένας γονέας να ξεχάσει το παιδί» είπε και πρόσθεσε πως:

«Πιθανόν το βρέφος να άντεξε 3-4 ώρες, αλλά από τη στιγμή που το αυτοκίνητο ήταν κλειστό, τότε η θερμοκρασία αυξήθηκε πάρα πολύ. Εάν έξω έχει 25 βαθμούς, μέσα μπορεί να έχει 45 βαθμούς. Με αυτές τις θερμοκρασίες θα μπορούσε να αντέξει λίγο χρόνο. Τα μωρά έχουν μειωμένη θερμορύθμιση και ανεβαίνει 3-4 φορές πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα παιδιά».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις