Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Άρτα: Εκβιασμός με γυμνές φωτογραφίες – Ο δράστης άνοιξε διαδικτυακό λογαριασμό ως γυναίκα

Άρτα: Εκβιασμός με γυμνές φωτογραφίες – Ο δράστης άνοιξε διαδικτυακό λογαριασμό ως γυναίκα

Οι αστυνομικοί στην Άρτα κατάφεραν να συμπληρώσουν κρίσιμα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης. Ο εκβιασμός με γυμνές φωτογραφίες, προκάλεσε στο θύμα πανικό…

Πίστευε ότι συνομιλεί στο διαδίκτυο με γυναίκα, αλλά έκανε λάθος. Ο άτυχος άντρας στην Άρτα άρχισε να στέλνει γυμνές φωτογραφίες του, μόνο που το προφίλ δεν διαχειριζόταν η κοπέλα που έβλεπε σε φωτογραφίες, αλλά ένας άγνωστος άντρας. Του αποκάλυψε την αλήθεια μετά, όταν άρχισε να του ζητάει χρήματα, για να μην αρχίσει να στέλνει τις εικόνες σε διαδικτυακούς του φίλους. Ο εκβιασμός προκάλεσε την κινητοποίηση αστυνομικών, που συνέχισαν την έρευνα «αθόρυβα».

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Έλληνα, για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τον περασμένο Ιανουάριο, ο κατηγορούμενος απέστειλε αίτημα φιλίας σε έναν άντρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας δημιουργήσει προφίλ με στοιχεία γυναίκας, κατοίκου εξωτερικού.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της μεταξύ τους ανταλλαγής μηνυμάτων, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικές φωτογραφίες του θύματος, απαιτώντας στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην τις κοινοποιήσει σε διαδικτυακούς φίλους του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις