Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Άρτα: «Η αρκούδα με δάγκωσε και με στροβίλισε στον αέρα» – Ο κυνηγός περιγράφει τον εφιάλτη του

Άρτα: «Η αρκούδα με δάγκωσε και με στροβίλισε στον αέρα» – Ο κυνηγός περιγράφει τον εφιάλτη του

Ο κυνηγός τραυματίστηκε στην Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου. Για πρώτη φορά περιγράφει τα όσα έζησε όταν του επιτέθηκε μια μεγάλη αρκούδα

Η αρκούδα ενοχλήθηκε από την παρουσία του και εξαπέλυσε επίθεση χωρίς ο άτυχος κυνηγός να το αντιληφθεί έγκαιρα. Όπως λέει βρισκόταν στα σύνορα των Τρικάλων με την Άρτα, μαζί με το σκυλάκι του. Το μεγάλο ζώο πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του και άρχισε τα χτυπήματα. Οι στιγμές που περιγράφει είναι συγκλονιστικές. Ο άτυχος άντρας βρέθηκε να παλεύει με το μεγάλο ζώο και σώθηκε από θαύμα. Όπως φέρεται να είπε, κάποια στιγμή της μίλησε και εκείνη ανταποκρίθηκε και έφυγε!

Σύμφωνα με το flamis.gr, στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε και εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο τραυματισμένος κυνηγός μίλησε για την περιπέτειά του με τον Ανδρέα Μαζαράκη, γνωστό καρδιολόγο και υποδιοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Η περιγραφή του είναι ανατριχιαστική: «Εκανα τον περίπατό μου στο βουνό μαζί με το σκυλάκι μου και άθελά μου ενόχλησα την τεράστια αρκούδα.

Τότε δέχτηκα την επίθεσή της. Το δυνατό ζώο με άρπαξε από το αριστερό πόδι και με στροβίλισε στον αέρα. Στη συνέχεια αφού με πέταξε στο έδαφος, με άρπαξε με τα σαγόνια της που είναι δυνατά σαν μέγγενη, από το αριστερό μου χέρι. Πίσω μου, στο μισό μέτρο, γκρεμός εκατό μέτρων. Μια απορία γεννήθηκε στο μυαλό μου. Θα πεθάνω από το ογκώδες ζώο ή θα χορέψω το χορό του Ζαλόγγου, πεφτοντας στο κενό;

Το σκυλάκι μου ανήμπορο να βοηθήσει δραστικότερα, γαύγιζε ασταμάτητα. Ξαφνικά μια φαεινή ιδέα φώτισε τη θολωμένη μου σκέψη. Οπλίστηκα με περισσό κουράγιο, σήκωσα το ελεύθερο χέρι μου, χάιδεψα την αρκούδα στο πρόσωπο, την κοίταξα κατευθείαν στα μάτια και της είπα: «Μωρή γιατί θέλεις να με σκοτώσεις, άφησέ με, έχω μικρά παιδιά»!

Ως εκ θαύματος η αρκούδα ανταποκρίθηκε. Ελευθέρωσε το χέρι του κυνηγού και έφυγε. Μέσα στην ατυχία του, είχε την «τύχη» να έχει σήμα το κινητό του με το οποίο ειδοποίησε τις Αρχές που με τη συνδρομή των εθελοντών της ομάδας διάσωσης Άρτας τον εντόπισαν και τον ανέσυραν. Ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αρτιμελής, ελπίζοντας να διηγείται την ιστορία του, εκτός από τα εγγόνια του και στα δισέγγονά του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις